stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Sirec, ki se je razstrelil v Nemčiji, je prisegel zvestobo Islamski državi

Deli na:
Sirec, ki se je razstrelil v Nemčiji, je prisegel zvestobo Islamski državi

Foto: Getty Images

Pri napadu v nemškem kraju Ansbach na jugu Bavarske gre po besedah bavarskega notranjega ministra Joachima Herrmanna za teroristični napad iz islamističnega prepričanja. Na pametnem telefonu napadalca so preiskovalci našli video posnetek, na katerem moški, ki so ga identificirali za prosilca za azil iz Sirije, prisega zvestobo Islamski državi.

V videoposnetku napadalec tudi napoveduje maščevanje Nemcem, ker naj bi Nemčija pobijala muslimane. Prevod posnetka je pokazal še, da je napad izvedel v imenu Alaha. Hkrati se domnevni napadalec v posnetku sklicuje na voditelja skrajne skupine Islamska država Abuja Bakra al Bagdadija.

Pred barom v mestu Ansbach v nemški zvezni deželi Bavarska, kjer je potekal glasbeni festival, se je v nedeljo zvečer razstrelil samomorilski napadalec. Pri tem je bilo po zadnjih podatkih ranjenih 15 ljudi, med njimi štirje huje. Tri ranjene so že odpustili iz bolnišnice.

Napadalec je bil iz Sirije, nemške oblasti pa so njegovo prošnjo za azil zavrnile, a so mu dovolili začasno ostati v državi.

Glasbeni festival, na katerem se je zbralo okoli 2500 ljudi, so po napadu prekinili, središče Ansbacha pa zaprli za javnost. V tem mestu s 40.000 prebivalci je tudi ameriška vojaška baza.

Nemčijo so v zadnjem tednu dni pretresli trije krvavi napadi. V ponedeljek je 17-letni prosilec za azil iz Afganistana na vlaku na Bavarskem z nožem in sekiro huje ranil pet ljudi, v petek je 18-letnik v nakupovalnem središču v Münchnu s strelnim orožjem ubil devet ljudi, v nedeljo pa je 21-letni prosilec za azil iz Sirije v Reutlingenu z mačeto ubil žensko in ranil še dva človeka.