uvodna Dobra karma

Danijel Šmid - Danny žrtev spletk zaradi slave. ...

luka mesec manca renko Svet24.si

Vplivni in zaljubljeni: pari med slovenskimi ...

masaza ajdovscina-pl Reporter.si

Kako do prostitutke v Ljubljani: mi smo jih našli...

zmago jelinčič Svet24.si

Zmago Jelinčič: "Janša je trojanski konj levih ...

Screenshot 2020-02-14 at 23.58.23 Necenzurirano

"Koliko iranskega denarja si dobil, gnida ...

Princ Harry Njena.si

Šok: Ubilo se je nekdanje dekle princa Harryja

anezi Njena.si

Anezi v šovu s skrivnim načrtom?

Svet

Severna Koreja Američana obsodila na 15 let prisilnega dela

Deli na:
Severna Koreja Američana obsodila na 15 let prisilnega dela

Foto: Reuters

Severna Koreja je ameriškega državljana obsodila na 15 let prisilnega dela zaradi "sovražnih dejanj" proti komunističnemu režimu v državi, je danes sporočila uradna severnokorejska tiskovna agencija KCNA. Pae Jun Ho, ki v ZDA uporablja ime Kenneth Bae, je bil aretiran novembra lani ob vstopu v Severno Korejo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Baeja, ki je po poročanju medijev v državo pripeljal skupino petih turistov, so po aretaciji obtožili, da naj bi poskušal vreči severnokorejsko vlado. Podlage za obtožbe proti korejsko-ameriškemu turističnemu vodiču Pjongjang ni pojasnil, po poročanju KCNA pa je zločin priznal.

Po nekaterih navedbah naj bi ga aretirali, ker je fotografiral shirane otroke, po drugih pa, ker naj bi severnokorejske oblasti na njegovem računalniku našle občutljive podatke, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

ZDA so že v ponedeljek pozvale Pjongjang, naj izpusti Baeja, ki naj bi v državo vstopil z veljavno vizo.

Napetosti med Severno Korejo in ZDA se zaostrujejo vse od februarja, ko je Pjongjang izvedel svoj tretji jedrski poskus, s čimer je sprožil obsodbo mednarodne skupnosti in si nakopal še več sankcij.

Severna Koreja je v zadnjih letih priprla več ameriških državljanov, ki pa so jih na koncu izpustili. Med drugim je leta 2009 nekdanjemu predsedniku ZDA Billu Clintonu uspelo doseči osvoboditev dveh novinark.

Ameriški delegaciji pod vodstvom odposlanca za človekove pravice Roberta Kinga je poleg tega leta 2011 uspelo doseči izpustitev kalifornijskega poslovneža, nekdanjemu predsedniku Jimmyju Carterju pa leta 2010 še enega ameriškega državljana, ki je bil obsojen na osem let prisilnega dela.

loading...
Loading...