favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Savdska Arabija tujim neporočenim parom dopušča, da delijo hotelsko sobo

Deli na:
Savdska Arabija tujim neporočenim parom dopušča, da delijo hotelsko sobo

Muslimanski romarji v Meki. - Foto: Reuters

Tuji neporočeni pari bodo lahko v Savdski Arabiji poslej skupaj najeli hotelsko sobo, ženske, tudi Savdijke, pa bodo lahko v hotelski sobi po novem tudi same. Ukrepa sta del prizadevanj za zagon turizma v skrajno konservativni kraljevini, poročajo tuje tiskovne agencije.

Moški in ženska, ki sta želela najeti hotelsko sobo, sta morala v Savdski Arabiji doslej predložiti dokazilo o poroki ali sorodstvenih vezeh. Poslej za tuje turiste to ni več potrebno, še vedno pa velja za savdske pare.

Kot je za časnik Okaz v petek še potrdila savdska komisija za turizem in narodno dediščino, se bodo poslej lahko vse ženske, tudi Savdijke, po novem prijavile in bivale v hotelski sobi same, za to pa bodo potrebovale le osebni dokument.

Nove ukrepe so v Rijadu objavili po tem, ko je Savdska Arabija nedavno začela izdajati turistične vizume in se tako prvič odprla tudi za turiste iz tujine. Takrat so tudi objavili nova pravila, po katerih za tuje turistke ni obvezno, da so v javnosti popolnoma zakrite, se pa od njih pričakuje, da bodo oblečene spodobno. Alkohol pa tudi poslej ostaja prepovedan.

Zagon turizma v državi je eden od glavnih projektov prestolonaslednika Mohameda bin Salmana v okviru njegovega reformnega programa, poimenovanega vizija 2030. Namen programa je pripraviti največje arabsko gospodarstvo na t. i. obdobje po nafti.