stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Samsung predstavil pametno uro Galaxy Gear

Deli na:
Samsung predstavil pametno uro Galaxy Gear

Foto: Reuters

Južnokorejski proizvajalec elektronike Samsung Electronics je včeraj v skladu z napovedmi predstavil težko pričakovano pametno uro Galaxy Gear. Ta funkcije običajnih zapestnih ur nadgradi s številnimi funkcijami, ki jih premorejo pametni mobilni telefoni.

Galaxy Gear bo prodajno pot začel 25. septembra, naprodaj pa bo v več kot 140 državah po svetu, so v okviru mednarodnega sejma zabavne elektronike IFA v Berlinu pojasnili v Samsungu.

Omenjena napravica premore 1,63-palčen (4,1-centimetrski) zaslon s tehnologijo Super AMOLED, 800-megaherčen procesor, kamero z 1,9 megapiksla, štiri gigabajte prostora za hrambo podatkov, dva mikrofona in en zvočnik ter brezžično tehnologijo Bluetooth.

Kot pravijo v Samsungu, je Gear tehnični modni dodatek, ki je povezan z uporabnikovim mobilnikom Galaxy ter ga na ta način obvešča o prihajajočih sporočilih, klicih, e-pošti ter drugih obvestilih, pri čemer jim postreže tudi s predogledom vsebine sporočil.

Uporabnik nato sam izbere, ali bo prebral vsebino sporočila do konca ali pa jo bo ignoriral. Ko prejeto sporočilo potrebuje več kot le hiter pregled, lahko uporabnik v roke vzame svojo mobilno napravo Galaxy.

V napravo vgrajen zvočnik omogoča opravljanje prostoročnih klicev neposredno prek pametne ure. Uporabnik lahko tako opravi klic s preprosto izgovorjavo ukazov pametni uri, brez dotika njenega zaslona.

Uporabniki lahko z glasovnim upravljanjem na račun tehnologije S Voice tudi oblikujejo sporočila, ustvarjajo nove vnose v koledarju, nastavljajo alarm ter preverijo vremensko napoved.

Funkcija Memographer v navezi s kamero uporabnikom v gibanju ali pri fizičnih aktivnostih omogoča snemanje tako fotografij kot video posnetkov in sestavljanje albumov s pomembnimi informacijami o dogodkih, ki so se zgodili tekom dneva.



S funkcijo Voice Memo lahko uporabniki svoja glasovna sporočila narekujejo v svoje zapestje in prenesejo na mobilno napravo Samsung Galaxy.

Na voljo je tudi varnostna rešitev Auto Lock, ki samodejno zaklene zaslon naprave takoj, ko se Galaxy Gear oddalji od pametnega telefona za več kot 1,5 metra in obratno - odklene pametni telefon, ko sta napravi v neposredni bližini.

Funkcija Find My Device uporabniku pomaga najti pametno napravo takrat, ko jo je založil, saj lahko na daljavo sproži piskanje, osvetlitev zaslona in vibriranje.

Galaxy Gear omogoča tudi nadzor glasbe, predvajane na uporabnikovem mobilniku Galaxy. Tako kot klasični glasbeni predvajalniki obvlada brskanje po skladbah ter zna začasno zaustaviti predvajanje, če se pametna naprava ne nahaja v bližini.

Gear lahko z vgrajenimi senzorji deluje tudi kot pedometer in spremlja fizično aktivnost, predvsem hojo ali tek uporabnika, s pomočjo vgrajenih aplikacij pa lahko uporabniki natančno spremljajo tudi podatke, kot so poraba kalorij, prehojena razdalja itd.

Samsung je poleg tega včeraj predstavil še tablični telefon Galaxy Note 3 in novo različico tablice Galaxy Note 10.1, s čimer je zaostril konkurenco glavnemu tekmecu, ameriškemu Applu. Ta naj bi svoje novosti predstavil naslednji teden.

Pametne elektronske napravice, ki jih uporabnik nosi na sebi, kot so denimo Googlova pametna očala Google Glass, veljajo za naslednji mejnik v razvoju zabavne elektronike po razcvetu pametnih mobilnikov.