pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

S simulatorja letenja pilota malezijskega letala izbrisani podatki

Deli na:
S simulatorja letenja pilota malezijskega letala izbrisani podatki

Z domačega simulatorja letenja, ki ga je uporabljal pilot izginulega malezijskega letala, so bili izbrisani podatki, preiskovalci pa jih sedaj poskušajo obnoviti, je danes povedal malezijski minister za obrambo in promet Hishammuddin Hussein. Dodal je, da so doslej preverili že skoraj vse potnike in člane posadke, ki so potovali na letalu.

Kot je dejal malezijski minister, so preiskovalci simulator letenja v soboto odnesli z doma pilota Zaharieja Ahmada Shaha, ko je postalo jasno, da je letalo z 239 potniki na krovu, ki je izginilo kmalu po vzletu 8. marca iz Kuala Lumpurja, nekdo na krovu namerno preusmeril.

"S simulatorja so bili nekateri podatki izbrisani in preiskovalci jih še poskušajo obnoviti," je povedal Hishammuddin, a poudaril, da doslej še nisi našli dokazov, da bi bil pilot vpleten v kakšne nepravilnosti.

Minister je še razkril, da je Malezija doslej pridobila informacije o skoraj vseh potnikih in članih posadke na krovu izginulega letala, a da ti podatki niso razkrili ničesar bistvenega. "Doslej nismo odkrili nobenih bistvenih podatkov o potnikih," je povedal Hishammuddin.

Manjkajo le še informacije o preteklosti dveh Ukrajincev in enega Rusa, ki so potovali na letalu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.