Rado Mulej Svet24.si

FOTO: Radu Muleju ohromela polovica obraza

princ charles, meghan markle, princ harry Svet24.si

FOTO: Harry in Meghan pokazala Archieja, princ ...

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

igor zorčič Svet24.si

Poslanci še ne bodo odločali o Zorčičevi ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

zavesa2 Odkrito.si

Tako pravilno obesimo zavese

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Svet

Ruske oblasti regionalno mrežo Navalnega uvrstile na seznam terorističnih organizacij

Deli na:
Ruske oblasti regionalno mrežo Navalnega uvrstile na seznam terorističnih organizacij

Aleksej Navalni - Foto: Reuters

Ruske oblasti so danes regionalno mrežo opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega uvrstile na seznam terorističnih in skrajnih organizacij. Mreža se je sicer že v četrtek razpustila.

Ruski organ za finančni nadzor Rosfinmonitoring je danes posodobil seznam terorističnih in skrajnih organizacij. Na njem pa je po novem tudi regionalna mreža Navalnega. Skupine, ki so na seznamu, so prepovedane, njihovim članom pa grozijo dolgoletne zaporne kazni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ni sicer jasno, ali je odločitev povezana z zahtevo tožilstva, da se regionalno mrežo in Protikorupcijsko fundacijo (FBK), ki je nekakšna hrbtenica celotnega gibanja Navalnega, uvrsti na seznam skrajnih organizacij. FBK danes niso uvrstili nanj.

Moskovsko tožilstvo je v ponedeljek odredilo začasno prepoved aktivnosti regionalne politične mreže ruskega opozicijskega voditelja. Moskovsko sodišče mora o tem še odločiti, naslednja obravnava je predvidena 17. maja.

Nekdanji koordinator pisarne Navalnega v Moskvi Oleg Stepanov je sporočil, da je uvrstitev na seznam povezana s sodnim postopkom. "Seveda, zakaj bi čakali? Odločitev 'sodišča' je tako in tako znana že vnaprej: boj proti korupciji v Putinovi Rusiji je ekstremizem," je zapisal.

Loading...