alja Odkrito.si

Ali Alja obžaluje nastop v šovu Pop TV-ja?

pes, mačka Svet24.si

Ker bodo kupili novega psa, se bodo znebili ...

Eva Longoria, Jose Baston Svet24.si

Zvezdnica pri 43 postala mama

Potekel potni list Svet24.si

Potnega lista ali osebne izkaznice ni več! Kaj ...

Selena Gomez, italija Najstnica.si

Selena Gomez ujeta v naši sosednji državi

35737651_992094877635247_5110765294146551808_n Petisvet

Očesna joga za izostritev vida

tina maze Njena.si

Konec skrivanja Tine Maze

Svet

Ruska afera: FBI preiskuje tudi tiskovno agencijo Sputnik

Deli na:
Ruska afera: FBI preiskuje tudi tiskovno agencijo Sputnik

Foto: Sputnik

FBI sumi, da je ruska tiskovna agencija Sputnik sodelovala v organizirani kampanji blatenja Hillary Clinton.

Ameriška zvezna policija FBI oziroma urad posebnega tožilca Roberta Muellerja v zvezi z ruskim vpletanjem v lanskoletne ameriške predsedniške volitve preiskuje tudi rusko tiskovno agencijo Sputnik, ki naj bi bila del organizirane kampanje blatenja demokratske kandidatke Hillary Clinton v korist republikancu Donaldu Trumpu.

Znani raziskovalni novinar Yahooja Michael Isikoff poroča, da je nekdanji dopisnik Sputnika v Washingtonu Andrew Feinberg zvezni policiji predal številno elektronsko pošto, FBI pa je z njim že dvakrat opravil pogovor. Feiberg je dejal, da je FBI zanimalo, kdo mu je dajal navodila za poročanje. Primeri usmerjanja, kako naj poroča, naj bi prihajali neposredno iz Moskve.

Feinberg je povedal, da so mu šefi nenehno govorili, da Moskva hoče to in ono, ter mu naročali, kakšna vprašanja naj zastavlja v času, ko je poročal iz Bele hiše. Ko so mu ukazali, naj pride do ukradene elektronske pošte direktorja Cie, pa je Feinberg povedal, da ima tega dovolj, ker je to zanj že preseglo meje vohunjenja za tujo državo.

Preiskave o ruskem vpletanju v ameriške volitve se nadaljujejo. Nekdanji Trumpov politični strateg Steve Bannon pa je ravnokar priznal, da je predsednik ZDA naredil politično napako stoletja, ko je odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja.

Trump je Comeyja odpustil, ker ni hotel ustaviti preiskave ruske afere, nato pa mu je namestnik pravosodnega ministra ZDA nakopal na vrat posebnega tožilca Roberta Muellerja, ki je preiskavo poglobil in razširil.