nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusija začela krepiti floto na Krimu

Deli na:
Rusija začela krepiti floto na Krimu

Foto: Reuters

Rusija je včeraj razkrila, da je začela širiti in modernizirati svojo črnomorsko floto, ki je nameščena na polotoku Krim, z novimi ladjami in podmornicami. Ruska črnomorska flota je imela bazo v krimskem Sevastopolu že pred marčevsko priključitvijo polotoka Rusiji.

"Danes smo začeli vzpostavljati močno črnomorsko floto. Baze in posadke pripravljamo na nove ladje in podmornice," je v sporočilu vojakom razkril poveljnik črnomorske flote Aleksander Vitko. Po njegovem v modernizaciji flote leži osnova za njeno prihodnost tako kratkoročno kot dolgoročno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruski predsednik Vladimir Putin je na torkovem zasedanju ruskega nacionalnega varnostnega sveta dejal, da bo Rusija krepila svojo obrambo, da bi tako odgovorila na vse večji vpliv zveze Nato blizu svojih meja.

"Vse obrambne ukrepe je treba izvesti nemudoma in popolnoma, še posebej na Krimu in v Sevastopolu, kjer bomo morali praktično iz nič vzpostaviti vojaško infrastrukturo," je dejal Putin.

Rusija je sicer nedavno razkrila načrte za razvoj Sevastopola do leta 2030, ki zajemajo tudi izgradnjo elektrarne, s katero bi zmanjšal električno odvisnost od Ukrajine. Prav tako je že pred tem napovedala izgradnjo mostu, ki bi Krim povezal z južno Rusijo.