nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusija s povračilnimi sankcijami vrača udarec EU-ju

Deli na:
Rusija s povračilnimi sankcijami vrača udarec EU-ju

Foto: Reuters

Rusija je že oblikovala povračilne ukrepe za sankcije EU, ki naj bi začele veljati v petek, je včeraj v Moskvi sporočil svetovalec ruskega predsednika Vladimirja Putina, Andrej Belousov. Ruske protisankcije naj bi bile uperjene proti uvozu potrošniškega blaga in rabljenih avtomobilov iz Evropske unije, je nakazal.

Na ruskem zunanjem ministrstvu so napoved novih sankcij EU proti Rusiji, ki naj bi začele veljati v petek, označili za "sovražno dejanje". "Naš odziv bo primeren škodi, ki jo te sankcije povzročajo našemu gospodarstvu," je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal tiskovni predstavnik ruskega zunanjega ministrstva Aleksander Lukaševič. Izrazil je tudi pričakovanje, da bodo evropska podjetja močneje lobirala proti "neproduktivnim" sankcijam.

Kot je nakazal Putinov svetovalec Belousov, bo Rusija odgovorila na področju potrošniških dobrin in avtomobilov. "Imamo veliko nekmetijskih proizvodov, kjer so naši partnerji, še posebej evropski, precej bolj odvisni od Rusije kot Rusija od njih," je dejal.

"To vključuje uvoz avtomobilov, predvsem rabljenih, pa tudi izdelkov, ki smo jih sposobni proizvajati sami. Tudi nekaterih vrst oblačil," je še nakazal Belousov, kot poroča francoska tiskovna agencija AFP.