nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin ukazal konec vojaških vaj na meji z Ukrajino

Deli na:
Putin ukazal konec vojaških vaj na meji z Ukrajino

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes ukazal konec vojaških vaj v ruskih regijah na meji z Ukrajino. Enotam je tudi ukazal, naj se vrnejo v vojašnice. V Natu so se že odzvali, da še ne vidijo nobenih umikov ruskih vojakov, ki naj bi jih bilo po ocenah zavezništva na meji z Ukrajino že od konca marca več kot 40.000.

Kot poročajo ruske tiskovne agencije, se je Putin za umik vojakov odločil v regijah Rostov, Belgorod in Brijansk. Kot je dejal, gre za "konec načrtovanega spomladanskega vojaškega usposabljanja".

Ruski predsednik je pohvalil je tudi "prve stike med Kijevom in podporniki federalizacije" ter poskuse za vzpostavitev dialoga, so sporočili iz Kremlja, kot poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

Putin je sicer že nekajkrat v zadnjem mesecu in pol napovedal umik ruskih vojakov z mejnega območja z Ukrajino, vendar to v praksi ni pomenilo nobenega zmanjšanja vojaške prisotnosti na tem območju. Tudi tokrat je po oceni neimenovanega tiskovnega predstavnika Nata podobno, saj ne beležijo nobenih znakov umika, poročajo tuje tiskovne agencije.

Putin pa je danes prav tako pozval h končanju ukrajinske vojaške operacije na vzhodu Ukrajine in tudi k vrnitvi ukrajinskih vojakov v vojašnice.

Ravno iz vzhodnoukrajinskega mesta Slavjansk pa znova poročajo o spopadih med ukrajinsko vojsko in proruskimi separatisti. Po navedbah ukrajinskega obrambnega ministrstva je bil danes ubit en ukrajinski vojak, trije pa ranjeni, ko so jih blizu vojaške postojanke napadli proruski uporniki, ki so se skrivali v vrtcu.

"Teroristi so napad na svoj običajno zahrbten način izvedli iz vrtca blizu železniške postaje," so pri obrambnem ministrstvu zapisali v sporočilu. "Želeli so izzvati vojake, da bi poskušali uničiti vrtec," so še dodali.