zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rusija je Avstriji dostavila za 15 odstotkov manj plina

Deli na:
Rusija je Avstriji dostavila za 15 odstotkov manj plina

Foto: Reuters

Rusija je Avstriji v četrtek dostavila za 15 odstotkov manj plina. Kot je za avstrijske medije pojasnil predstavnik avstrijskih pristojnih oblasti, naj bi Rusija kot razlog navedla, da mora napolniti skladišče, zaradi česar je za izvoz v Evropo predvidena manjša dobava plina, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA.

Avstrijski plinski in naftni koncern OMV je ocenil, da zmanjšanje dobave plina ni presenečenje. "Ruski partnerji so nas o tem vnaprej obvestili," je pojasnil tiskovni predstavnik koncerna. Napovedal je, da je tudi v prihodnjih dneh moč pričakovati manjšo dobavo plina iz Rusije.

Avstrijski minister za gospodarsko in podpredsednik vlade Reinhold Mitterlehner je za avstrijsko televizijo v četrtek sporočil, da so skladišča plina v Avstriji malodane polna. "Potem ko se je kriza vnaprej napovedovala že več tednov, smo lahko pravočasno reagirali," je dejal.

Avstrija v četrtek ni bila edina država, ki je dobila manj ruskega plina. Na Poljsko ga je prišlo za 45 odstotkov manj, na Slovaško pa deset. Poljska sicer od ruskega energetskega velikana Gazprom pojasnila za zmanjšanje dobave plina ni dobila. Trdil je, da dobave niso zmanjšali.

Poljska prejema plin prek naftovodom, ki potekajo prek Ukrajine in Belorusije, oskrba Slovaške in Avstrije pa po navedbah hrvaške tiskovne agencije Hina poteka prek plinovodov na vzhodu Ukrajine.