Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

delavci Svet24.si

Slovenci delamo za manj, kot je evropsko ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

la-parolaccia Odkrito.si

V tej restavraciji natakarji žalijo goste!!!

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Ron Paul: Posredovanje policije v Bostonu hujše od napada

Deli na:
Ron Paul: Posredovanje policije v Bostonu hujše od napada

Foto: Reuters

Nekdanji kongresnik iz Teksasa in republikanski predsedniški kandidat Ron Paul je kritiziral posredovanje oblasti po bombnem napadu v Bostonu 15. aprila in ga označil za hujše, kot je bil sam napad.

"Vlada je dobila priložnost, da policijsko preiskavo spremeni v vojaško okupacijo ameriškega mesta. Ta poteza brez primerjave bi nas morala prestrašiti bolj kot sam napad," je za svobodnjaško spletno stran Lewa Rockwella dejal Paul.

Najbolj zaskrbljujoče so bile zanj hišne preiskave v času lova na oba osumljenca Džoharja in Tamerlana Carnajeva v predmestju Watertown. "Spominjale so me na vojaški udar v banana republiki. Nasilno zaprtje mesta, militaristična policija v tankih na ulicah. Oborožene preiskave od vrat do vrat brez preiskovalnih nalogov. Družine vržene na cesto z naperjenim orožjem," je med drugim svoje vtise navedel Paul.

Za nekdanjega kongresnika vse to ni bilo niti najmanj potrebno, ker je 19-letnega osumljenca Džoharja Carnajeva na koncu odkril državljan, ko je policija začasno prekinila blokado oziroma policijsko uro. "Odkril ga je državljan in ne policija. Identificirali so ga zasebni državljani in ne policijske nadzorne kamere," je dejal Paul.