bolnišnica Svet24.si

Družinski zdravniki: Če se to zgodi, bomo kmalu ...

postojnska jama Svet24.si

V 200 letih so vodniki skozi Postojnsko jamo ...

borut petek Necenzurirano

Nekdanji Janšev zaupnik je zdaj milijonar. Kdo ga...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

mark cuban pravi mvp pm Ekipa24.si

Provokacija v srbskem jeziku?! Neverjetno, kaj o ...

Cene Prevc, Martin Golob Njena.si

Je znani župnik povedal preveč - se bo Cene ...

maribor Ekipa24.si

Maribor zavit v črno: Umrl nekdanji nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Romunski sredinec Bruslju

Deli na:
Romunski sredinec Bruslju

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Eden vidnejših politikov romunskih vladajočih socialdemokratov (PSD) in podpredsednik parlamenta Florin Iordache je včeraj zaradi kritik glede spoštovanja pravne države Evropski komisiji in romunski opoziciji pokazal oba sredinca.

"Kljub vsem kritikam Evropske komisije in opozicije bomo nadaljevali z delom," je v sredo v parlamentu dejal Iordache. Želimo "biti neodvisni in se odločati v skladu z našo ustavo", je poudaril po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

"Nezaslišano je", da parlamentu drugi govorijo, kateri zakon naj zavrne, je še povedal podpredsednik spodnjega doma romunskega parlamenta, ki je pristojen za sporno reformo pravosodja.

Eden od vodilnih članov vladajočih socialdemokratov je ob tem komisiji in tudi opoziciji namenil oba sredinca, kar so njegovi strankarski kolegi pospremili s ploskanjem. Je pa podpredsednik vlade Paul Stanescu, ki je prav tako član PSD, opozoril, da se v parlamentu ne obnaša kot na nogometnem igrišču.

Poslanci opozicijskih strank pa so poudarili, da nekdanji pravosodni minister s svojo gesto ni užalil EU, ampak državljane in državljanke te države, ki že leto in pol na ulicah nasprotujejo pravosodni reformi.

Evropska komisija je v torek predstavila najnovejše poročilo o stanju v boju proti korupciji v državi. Podpredsednik komisije Frans Timmermans je Bukarešto posvaril pred nazadovanjem pri reformah na tem ključnem področju ter pozval k zagotovitvi neodvisnosti sodstva in organov za preprečevanje korupcije.

Z vsemi kritikami se stopnjujejo tudi dvomi o pripravljenosti Romunije na šestmesečno predsedovanje EU, ki ga bo prvič po vstopu v unijo prevzela z začetkom prihodnjega leta.