zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Rezultati preiskave dreamlinerja znani čez nekaj tednov

Deli na:
Rezultati preiskave dreamlinerja znani čez nekaj tednov

Foto: Reuters

Rezultati preiskave ameriške Nacionalne agencije za prometno varnost (NTSB) o vzrokih požara na boeingu 787 dreamliner japonske letalske družbe Japan Airlines bodo znani čez nekaj tednov, je včeraj povedala vodja NTSB Deborah Hersman. V začetku meseca je na letališču v Bostonu izbruhnil požar na letalu, pri čemer je zagorel letalski akumulator.

"Po vsej verjetnosti bo preteklo še nekaj tednov, preden bomo lahko povedali, kaj se je zgodilo in kaj bo treba spremeniti," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedala Hersmanova.

Vodja NTSB je ob tem dejala, da so preiskovalci pri delu "izredno previdni", preučujejo pa, zakaj se je vžgal akumulator boeinga 787 družbe Japan Airlines.

Hersmanova je pripomnila, da so bile doslej najbolj zaskrbljujoče ugotovitve preiskave kratki stiki in nenadzorovane kemične reakcije, ki povzročajo drastičen dvig temperature. "Nismo pričakovali, da bomo opazili te pojave v čisto novih akumulatorjih," je dejala vodja NTSB.

Težave dreamlinerja Japan Airlines in še drugega letala istega tipa letalske družbe All Nippon Airways z akumulatorji so vodile k prizemljitvi vseh 50 dreamlinerjev po vsem svetu.