sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin teroristom grozi s popolnim uničenjem

Deli na:
Putin teroristom grozi s popolnim uničenjem

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin je po dveh samomorilskih bombnih napadih v Volgogradu "teroriste" včeraj posvaril, da jim grozi popolno uničenje. Napada, ki sta v minulih dveh dneh pretresla to rusko mesto ob Volgi, sta po zadnjih podatkih zahtevala 34 smrtnih žrtev.

Ruski predsednik Vladimir Putin je"Dragi prijatelji, priklanjamo se žrtvam teh grozljivih dejanj terorizma. Prepričan sem, da se bomo nepopustljivo in vztrajno borili proti teroristom, dokler ne bodo dokončno uničeni," je dejal Putin v svojem novoletnem nagovoru v mestu Habarovsk na ruskem Daljnem vzhodu, kamor je prispel na nepričakovani obisk.

"V tem letu smo se soočili s številnimi težavami in resnimi preizkušnjami, kot sta bili nečloveški teroristični dejanji v Volgogradu in naravne katastrofe na Daljnem vzhodu," je še dejal Putin in ob tem poudaril, da je Rusija v težavnih časih vselej ostala združena in trdna.

Putinov tiskovni predstavni Dmitrij Peskov je ob tem opozoril, da je predsednik tokrat prvič prekinil dolgoletno tradicijo, v skladu s katero so njegovo novoletno poslanico državljanom navadno posneli nekaj dni pred novim letom v Kremlju. Novoletne želje, izrečene v Habarovsku, so tako po besedah Peskova postale predsednikova novoletna poslanica, prebivalci Habarovska pa so bili med prvimi, ki so ji lahko prisluhnili, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Putin je obiskal Habarovsk, da bi se srečal z žrtvami uničujočih poplav, ki so prizadele območje to poletje, in jim zaželel vse dobro v novem letu, še navaja AFP.

Ruski predsednik je v včerajšnjem nagovoru tudi prvič javno spregovoril o tragičnih bombnih napadih v Volgogradu, ki sta pretresla Rusijo.

Takoj po drugem samomorilskem napadu je Putin sicer odredil okrepitev varnostnih ukrepov po vsej državi. V Volgogradu za dodatno varnost po napadih skrbi več kot 5000 pripadnikov varnostnih sil, ki med drugim preverjajo promet in javna prevozna sredstva. po dveh samomorilskih bombnih napadih v Volgogradu "teroriste" včeraj posvaril, da jim grozi popolno uničenje. Napada, ki sta v minulih dveh dneh pretresla to rusko mesto ob Volgi, sta po zadnjih podatkih zahtevala 34 smrtnih žrtev.