pia filipcic 1 Odkrito.si

Znana Slovenka s hudo poškodbo glave

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

nesreča, avtocesta bošnjaci Svet24.si

Voznik avta z ljubljanskimi tablicami zaspal in ...

Nataša Bekvalac Svet24.si

Brutalno pretepel srbsko pevko in dobil 8 mesecev ...

tina in miha poljub Njena.si

Strasten poljub ni bil del koreografije

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

Svet

Putin po aretaciji atentatorjev: Sovražnikov se ne bojim!

Deli na:
Putin po aretaciji atentatorjev: Sovražnikov se ne bojim!

Foto: Reuters

Za načrtovani atentat sem vedel, vendar me sovražnikov ni strah, je danes zagotovil ruski premier in kandidat za predsednika države na nedeljskih volitvah Vladimir Putin. S tem se je odzval na ponedeljkova poročila ruskih medijev o prijetju dveh domnevnih načrtovalcev atentata nanj, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Da si sovražniki želijo njegove smrti, se zaveda že 12 let oziroma odkar je leta 2000 prvič zasedel položaj predsednika države, vendar se sovražnikov ne boji, je poudaril po poročanju ruskih medijev. Putin sicer velja za glavnega favorita na nedeljskih predsedniških volitvah in naj bi že v prvem krogu dobil okoli 60 odstotkov podpore ter tako tretjič postal predsednik Rusije.

Nekateri od Putinovih protikandidatov na bližajočih se volitvah so poročilo o domnevnem poskusu atentata, prav tako kot Putinov odziv nanj, že označili kot del njegove predvolilne kampanje. Kandidat Komunistične stranke Genadij Zjuganov je vse skupaj označil kot "poceni trik", poroča AP.
 
Ruska državna televizija je v ponedeljek razkrila identiteto domnevnih načrtovalcev napada na Putina, Ilja Pjancina in Adama Osmajeva, ki naj bi delovala po ukazu vodje čečenskih upornikov Dokuja Umarova.
 
Napadalca naj bi v bližini avenije Kutuzovski Prospekt, ki jo Putin vsak dan prečka na poti do sedeža vlade, že skrila nekaj eksploziva. Po navedbah neimenovanega predstavnika ruske tajne službe FSB bi količina najdenega eksploziva zadostovala za razstrelitev vozila, v katerem bi se Putin peljal mimo.
Loading...