požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

renato-stražar Njena.si

Pred koncem serije Skrito v raju vas čaka še ena...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin po aretaciji atentatorjev: Sovražnikov se ne bojim!

Deli na:
Putin po aretaciji atentatorjev: Sovražnikov se ne bojim!

Foto: Reuters

Za načrtovani atentat sem vedel, vendar me sovražnikov ni strah, je danes zagotovil ruski premier in kandidat za predsednika države na nedeljskih volitvah Vladimir Putin. S tem se je odzval na ponedeljkova poročila ruskih medijev o prijetju dveh domnevnih načrtovalcev atentata nanj, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Da si sovražniki želijo njegove smrti, se zaveda že 12 let oziroma odkar je leta 2000 prvič zasedel položaj predsednika države, vendar se sovražnikov ne boji, je poudaril po poročanju ruskih medijev. Putin sicer velja za glavnega favorita na nedeljskih predsedniških volitvah in naj bi že v prvem krogu dobil okoli 60 odstotkov podpore ter tako tretjič postal predsednik Rusije.

Nekateri od Putinovih protikandidatov na bližajočih se volitvah so poročilo o domnevnem poskusu atentata, prav tako kot Putinov odziv nanj, že označili kot del njegove predvolilne kampanje. Kandidat Komunistične stranke Genadij Zjuganov je vse skupaj označil kot "poceni trik", poroča AP.
 
Ruska državna televizija je v ponedeljek razkrila identiteto domnevnih načrtovalcev napada na Putina, Ilja Pjancina in Adama Osmajeva, ki naj bi delovala po ukazu vodje čečenskih upornikov Dokuja Umarova.
 
Napadalca naj bi v bližini avenije Kutuzovski Prospekt, ki jo Putin vsak dan prečka na poti do sedeža vlade, že skrila nekaj eksploziva. Po navedbah neimenovanega predstavnika ruske tajne službe FSB bi količina najdenega eksploziva zadostovala za razstrelitev vozila, v katerem bi se Putin peljal mimo.