državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin obujal spomine na romantična leta sovjetske mladosti

Deli na:
Putin obujal spomine na romantična leta sovjetske mladosti

Foto: Reuters

Sovjetska zveze ne obstaja že več kot 20 let, a ruski predsednik in nekdanji agent obveščevalne službe KGB Vladimir Putin je razkril, da ohranja lepe spomine na podmladek sovjetske komunistične partije. Putin je spomine obujal ob 95. obletnici ustanovitve Komsomola, podmladka komunistične partije.

"Ta obletnica je pomemben datum v zgodovini naše države za milijone ljudi, ki živijo v Rusiji in tujini," je dejal Putin. Pri tem pa obujal spomine, kako je komsomolska mladina združevala ljudi z vseh področij družbe, od znanstvenikov, javnih osebnosti do umetnikov in vojnih veteranov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ker Komsomol ni samo politika, temveč je tudi pravo prijateljstvo in ljubezen, študentska leta in romantičnost novih poti, skupnih ciljev in sanj ter najpomembnejše - biti del usode svoje domovine," je ruski predsednik povedal v ponedeljek.

Komsomol so sicer ustanovili leta 1918, leto dni po boljševiški revoluciji. Članstvo v tej organizaciji je veljalo za odskočno desko za visoke položaje in dobre službe. Sovjetsko vodstvo je izkoristilo zagon mladine Komsomola pri izgradnji nujno potrebne infrastrukture, kot je na primer železniška proga Bajkalsko-amurska magistrala.