feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Putin o svojeglavih ptičih: Sledili mi niso le tisti žerjavi, ki so bili prešibki

Deli na:
Putin o svojeglavih ptičih: Sledili mi niso le tisti žerjavi, ki so bili prešibki

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin se je v nedeljo odzval na posmeh nekaterih Rusov, ki so zaničevali njegove poskuse, da bi mladim sibirskim žerjavom pomagal pri selitvi na prezimovanje. Podobno kot mladi protestniki na moskovskih ulicah tudi mlade ptice namreč niso v celoti sledile Putinovemu motorno-jadralnemu letalu.

"Res je, da niso vse ptice takoj sledile, a tiste, ki niso, so bile oslabele," je hitel pojasnjevati ruski predsednik, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Putin se je nedavno na poti na vrh azijsko-tihomorskega gospodarskega sodelovanja (Apec) v Vladivostoku ustavil na ornitološki raziskovalni postaji v Kušavetu in pomagal pri preseljevanju redkih sibirskih žerjavov.

Putin je s pilotiranjem motorno-jadralnega letala sodeloval v projektu, katerega cilj je naučiti sibirske bele žerjave, rojene v ujetništvu, da se iz Rusije odpravijo prezimovat v Srednjo Azijo. Let je trajal 15 minut, Putinu pa sta zaradi močnega vetra sledila le dva žerjava.

Ruski predsednik je znan po tovrstnih dogodivščinah. Enkrat se je na primer "družil" s polarnim medvedom, lani pa je med potapljanjem iz morja izvlekel del antične amfore, kar so pridno zabeležili mediji. Putinov predstavnik Dimitrij Peskov je kasneje priznal, da so dele posode posebej za Putina pred tem nastavili na morsko dno.

Tovrstne avanture so trn v peti Putinovim nasprotnikom, saj po njihovem mnenju služijo zgolj poveličevanju Putina in ustvarjanju kulta predsednika.

loading...
Loading...