vesolje Dobra karma

Astrološka napoved: četudi boste reaktvini na ...

ana maria mitic 12 Svet24.si

Ana Maria Mitič bi se zabavala ob zaprepadenih ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

d32_scurkinaseljeoba Svet24.si

Stanovalci so ščurke našli pod kuhinjskimi ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

križevniška-ulica, vandalizem Odkrito.si

Vandalizem v Ljubljani - Razkrivamo neverjetno ...

Tjaša Železnik Njena.si

Slovenska igralka pokazala prelepe noge

Svet

Putin o svojeglavih ptičih: Sledili mi niso le tisti žerjavi, ki so bili prešibki

Deli na:
Putin o svojeglavih ptičih: Sledili mi niso le tisti žerjavi, ki so bili prešibki

Foto: Reuters

Ruski predsednik Vladimir Putin se je v nedeljo odzval na posmeh nekaterih Rusov, ki so zaničevali njegove poskuse, da bi mladim sibirskim žerjavom pomagal pri selitvi na prezimovanje. Podobno kot mladi protestniki na moskovskih ulicah tudi mlade ptice namreč niso v celoti sledile Putinovemu motorno-jadralnemu letalu.

"Res je, da niso vse ptice takoj sledile, a tiste, ki niso, so bile oslabele," je hitel pojasnjevati ruski predsednik, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Putin se je nedavno na poti na vrh azijsko-tihomorskega gospodarskega sodelovanja (Apec) v Vladivostoku ustavil na ornitološki raziskovalni postaji v Kušavetu in pomagal pri preseljevanju redkih sibirskih žerjavov.

Putin je s pilotiranjem motorno-jadralnega letala sodeloval v projektu, katerega cilj je naučiti sibirske bele žerjave, rojene v ujetništvu, da se iz Rusije odpravijo prezimovat v Srednjo Azijo. Let je trajal 15 minut, Putinu pa sta zaradi močnega vetra sledila le dva žerjava.

Ruski predsednik je znan po tovrstnih dogodivščinah. Enkrat se je na primer "družil" s polarnim medvedom, lani pa je med potapljanjem iz morja izvlekel del antične amfore, kar so pridno zabeležili mediji. Putinov predstavnik Dimitrij Peskov je kasneje priznal, da so dele posode posebej za Putina pred tem nastavili na morsko dno.

Tovrstne avanture so trn v peti Putinovim nasprotnikom, saj po njihovem mnenju služijo zgolj poveličevanju Putina in ustvarjanju kulta predsednika.

Loading...