nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

V Stični danes tradicionalni katoliški festival Stična mladih

Deli na:
V Stični danes tradicionalni katoliški festival Stična mladih

V Stični danes pričakujejo množico mladih na tradicionalnem katoliškem festivalu Stična mladih, ki ga v okviru Društva SKAM pripravljajo mladi prostovoljci. Letošnje geslo festivala je Pojdite in naredite vse narode za moje učence. Celodnevni festival pri cistercijanskem samostanu vključuje program za dijake in študente, delavnice, mašo in koncert.

Festival Stična mladih želi mladim ponuditi izkušnjo skupnosti, ki nudi prepoznavanje enkratnosti posameznika in bližine Boga, spodbuja izmenjavo izkušenj med skupinami ter prenos izkušnje v skupine in osebno življenje, pojasnjujejo na spletni strani festivala. Geslo letošnjega festivala Stična mladih je povezano z letošnjim svetovnim dnevom mladih, ki se je poleti odvijal v brazilskem Riu de Janeiru.

Dopoldne na festivalu pripravljajo tudi številne delavnice, med drugim o zasvojenosti, medsebojnih odnosih, družinskem življenju, misijonarstvu, aktivnem državljanstvu in krščanskem življenju, socialnih omrežjih in vprašanju, kako do zaposlitve. Kot vsako leto tudi tokrat pripravljajo stojnice z različno ponudbo priložnosti za mlade, v samostanski kapeli bodo imeli mladi ves čas festivala priložnost za molitev, odvil pa se bo tudi nogometni turnir. Pred zaključnim koncertom bodo na samostanskem dvorišču pripravili skupno mašo, ki jo bo vodil novomeški škof in apostolski administrator ljubljanske nadškofije Andrej Glavan, ki tudi predseduje Slovenski škofovski konferenci, med mašo pa bo pridigal ljubljanski pomožni škof Anton Jamnik.



Festival pripravljajo mladi za mlade, projekt pa vodi Društvo SKAM - Skupnost katoliške mladine, ki udeležence poziva k prostovoljnemu prispevku za organizacijo festivala v višini pet evrov. Petino zbranih sredstev bodo namenili za dobrodelno akcijo, ki jo pripravljajo. O tem, komu bodo šla sredstva, pa bodo lahko odločali udeleženci sami - letos namreč izbirajo med Družinskim centrom Sveta Gora, oskrbo otrok s hrano v centru Akamasoa na Madagaskarju in projektom Botrstvo v Sloveniji.

Več tisoč mladih v Stično vsako leto pride tudi z avtobusi in vlakom, letos pa skavti prvič organizirajo tudi peš romanje iz Litije do Stične.