stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin naj bi imel zdravstvene težave, a v Kremlju to zanikajo

Deli na:
Putin naj bi imel zdravstvene težave, a v Kremlju to zanikajo

Foto: Reuters

Tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov je zanikal današnje poročanje časnika Vedomosti, da ima ruski predsednik Vladimir Putin težave z zdravjem. Po pisanju Vedomosti naj bi se Putin zdravil zaradi poškodbe hrbta, ki naj bi jo utrpel med septembrskim poletom z motoriziranim zmajem.

Kot navaja Vedomosti, ki se sklicuje na neimenovane vire iz Kremlja, se je predsedniku med medijsko odmevnim poletom, ko je spremljal jato žerjavov med njihovo selitvijo, poslabšala neka starejša poškodba hrbta, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Govorice o tem, da je s predsednikom nekaj narobe, sicer že nekaj časa krožijo v javnosti, saj je v zadnjih tednih le redko zapustil svojo rezidenco.

A njegov tiskovni predstavnik Peskov je danes vse skupaj zanikal. Poudaril je, da Putin resda ima staro poškodbo hrbta, in sicer nategnjeno mišico, ki pa nima nobene zveze s poletom z motoriziranim zmajem, ki je septembra požel nemalo pozornosti in tudi kritik.


Peskov je še dejal, da Putin v Kremelj redkeje prihaja, saj s številnim spremstvom, ki v skladu s protokolom in varnostnimi pravili vedno spremlja njegovo vozilo, ne želi še bolj ovirati že tako kaotičnega prometa v ruski prestolnici.

Ruski predsednik je sicer v zadnjem času odpovedal tudi več načrtovanih obiskov v tujini, med drugim v Indijo, Turčijo in Bolgarijo. Kot je v zvezi s tem dejal Peskov, te odpovedi nimajo enega oz. skupnega razloga.

60-letni ruski voditelj je septembra v Vladivostoku ob velikem medijskem pompu opravil polet z motoriziranim zmajem med žerjavi.

To je bil le eden od dogodkov, na katerih Putin pred mediji goji podobo drznega, pogumnega in močnega voditelja. V preteklosti je tako med drugim že plaval v sibirski reki in na Arktiki božal uspavanega polarnega medveda. Ruski predsednik je tudi judoist, znan pa je tudi po ljubezni do smučanja.