stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Putin bo prvič po letu dni spet obiskal EU

Deli na:
Putin bo prvič po letu dni spet obiskal EU

Foto: Getty Images

Ruski predsednik Vladimir Putin bo ta teden obiskal Grčijo, so danes napovedali v Kremlju. To bo njegov prvi uradni obisk v eni od članic EU po skoraj letu dni.

Putin se bo med obiskom Grčije v petek in soboto sestal z grškim premierjem Aleksisom Ciprasom in predsednikom države Prokopisom Pavlopulosom. Govora bo predvsem o gospodarskih odnosih in energetskih projektih, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočil iz Kremlja.

Putin, katerega državo so zaradi ukrajinske krize doletele zahodne sankcije, je bil v EU nazadnje junija lani, ko je obiskal Italijo ter se srečal z italijanskim premierjem Matteom Renzijem in papežem Frančiškom.

Ruski predsednik se bo v Grčiji udeležil tudi slovesnosti ob 1000. obletnici ruske prisotnosti v meniški skupnosti na območju gore Atos na severu Grčije, ki velja za pravoslavni sveti kraj. Slovesnosti na gori Atos se bo udeležil tudi patriarh ruske pravoslavne cerkve Kiril. Rusija in Grčija sta pretežno pravoslavni državi in imata tesne verske stike.

Cipras je sicer Rusijo lani obiskal dvakrat - aprila in junija. Pavlopulos pa je Moskvo obiskal januarja, ko se je srečal s Putinom na temo krepitve odnosov.