sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Vreme: Oblačno s padavinami

Deli na:
Vreme: Oblačno s padavinami

Foto: iStock

Danes bo oblačno, na severovzhodu bo prevladovalo suho vreme, drugod bo občasno deževalo. Meja sneženja bo na Gorenjskem na okoli 1000 metrih nadmorske višine, drugod višje. Ob morju bo pihal jugo, popoldne bo obračal na burjo, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Ponoči se bodo padavine od juga okrepile in razširile na večji del države. Na Primorskem bo pihala zmerna do močna burja.

Jutri dopoldne bo oblačno in deževno, vmes lahko tudi zagrmi. Popoldne bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, ponekod bo še občasno deževalo. Burja na Primorskem bo dopoldne oslabela. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 9, najvišje dnevne od 5 do 11, na Primorskem in v vzhodnih krajih okoli 14 stopinj Celzija.

Opozorilo: V noči na ponedeljek in v ponedeljek zjutraj bo na Primorskem pihala močna burja. Na izpostavljenih mestih bo hitrost vetra v sunkih presegala 100 kilometrov na uro.

Obeti: V torek bo večinoma oblačno, predvsem v zahodnih in osrednjih krajih bo občasno deževalo. V sredo bo delno jasno vreme z občasno povečano oblačnostjo.

Vremenska slika: Šibko območje visokega zračnega tlaka nad vzhodno Evropo slabi. Obširno ciklonsko območje nad osrednjim Sredozemljem se počasi pomika proti našim krajem. Z vetrovi južnih smeri nad naše kraje doteka toplejši in vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v krajih vzhodno od nas zmerno do pretežno oblačno. Drugod bo oblačno. Predvsem v krajih zahodno in južno od nas bodo občasne padavine. V Kvarnerju se bo krepil jugo.

Jutri dopoldne bo ob prehodu fronte deževalo po vseh sosednjih pokrajinah, nato se bo predvsem v krajih zahodno in južno od nas delno zjasnilo. Popoldne se bodo še pojavljale krajevne padavine.

Biovreme: Vremenski vpliv bo obremenilen, z vremenom povezane težave bodo pogoste, okrepljeni bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje bo moteno. Priporočeno je dosledno upoštevanje morebitnih predpisanih diet in odmerkov zdravil ter večja previdnost.