markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

1664402112-20052007-40be20da136e9c7d371b8dedd0c3f276 Necenzurirano

Kaj so govorili Pahor, Lahovnik, Janša & co., ko ...

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

doncic-biserka-petrovic Ekipa24.si

Do solz! Mama Dražena Petrovića prišla do ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Svet

Priznanja Palestine kot podpora terorističnemu delovanju Hamasa?

Deli na:
Priznanja Palestine kot podpora terorističnemu delovanju Hamasa?

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Potrebno je odločno in usklajeno delovanje svetovne diplomacije, ki bo upoštevalo interese tako izraelske kot palestinske strani.

Vse premalo je zavedanja, da bo za dosego ustavitve trenutne vojne med Hamasom in Izraelom in odpravo začaranih krogov nasilja med Izraelci in Palestinci in za zagotovitev trajnega miru na Bližnjem vzhodu potrebno zagotoviti Izraelcem varnost v njihovi državi in Palestincem zagotoviti njihovo lastno.

Zakaj se nekateri odločno, navijaško postavljajo bodisi na stran trenutne izraelske vlade in njenega prikritega cilja Velikega Izraela (ki bi obsegal tudi okupirana palestinska ozemlja) bodisi na stran terorističnega Hamasa in njegovega odkritega cilja Palestine od reke Jordan do Sredozemskega morja.


Bolj kot takšni ali drugačni koraki raznih mednarodnih sodnih instanc in simbolična mednarodna priznanja Palestine v PR-namene, ki vodijo v dodatno osamitev in pribijanje na križ Izrael, bi bilo na mestu preudarno diplomatsko delovanje, ki enakopravno obravnava tako eno kot drugo stran in ju vodi h kompromisu.

Hamas, ki mu je usoda palestinskih civilistov malo mar, je takoj jasno pokazal, kaj si misli o mednarodnih priznanjih in sodnih odločitvah, kjer se ne omenja ali se bežno ali bolj dodatno. Ima jih za podporo svojemu terorističnemu delovanju.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24