dež sneg vreme Svet24.si

Pihal bo močan veter, držali boste dežnike, ...

zdravnica, lutka Svet24.si

Za študente in mlade zdravnike plače nizko na ...

38-SDS Necenzurirano

Vodič po korupcijskih in drugih aferah SDS

vila zlatorog stavba-LZS-lovska zveza Reporter.si

To je milijone evrov vredna vila, v katero lahko ...

anton žlogar, nš mura Ekipa24.si

Mura za novega trenerja potrdila Žlogarja, ...

Ana Maria Mitič Njena.si

Ana Maria Mitič znova v voditeljske čevlje

Antonio Marin Ekipa24.si

Velik šok za Olimpijo: najbolj vroči nogometaš ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Princ William in Kate za stalni dom v Londonu izbrala Kensingtonsko palačo

Deli na:
Princ William in Kate za stalni dom v Londonu izbrala Kensingtonsko palačo

Foto: Reuters

Princ William in njegova soproga Catherine sta si za stalno domovanje v Londonu izbrala Kensingtonsko palačo, v kateri je vse do svoje smrti živela tudi Williamova mati, princesa Diana. Vojvoda in vojvodinja Cambriška se bosta v eno izmed stanovanj v palači preselila sredi ali konec leta 2013, so sporočili predstavniki para.

Princ William, ki je drugi v vrsti za britansko krono, in soproga si bosta domovanje uredila v stanovanju, v katerem je poprej živela leta 2002 preminula princesa Margareta, sestra kraljice Elizabete II. Slednja je že potrdila njuno izbiro. Stanovanje je sicer pred vselitvijo mladega para potrebno še precej obsežne prenove, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V veliki in razkošni palači iz 17. stoletja, ki stoji v središču Londona in je sestavljena iz več stanovanj, je od poroke s princem Charlesom leta 1981 do svoje smrti v prometni nesreči leta 1997 živela tudi princesa Diana. Tu sta odrasla tudi njena sinova William in Harry.

Princ William in Catherine Middleton, ki sta se ob ogromni pozornosti javnosti poročila 29. aprila, trenutno živita na otoku Anglesey v Walesu, kjer William dela kot pilot pri kraljevih zračnih silah (RAF). Med pogostimi obiski v Londonu sta doslej kot začasno bivališče uporabljala neko manjše stanovanje prav tako v Kensingtonski palači.