opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

daijel33 Njena.si

Danijel javno razkril, zakaj sta dvojčka postala ...

Svet

Princ Harry v Afganistanu tudi ubijal talibanske upornike

Deli na:
Princ Harry v Afganistanu tudi ubijal talibanske upornike

Foto: Reuters

Princ Harry, ki je pravkar zaključil svojo drugo vojaško misijo v Afganistanu, je v danes objavljenem pogovoru povedal, da je iz kabine bojnega helikopterja tudi ubijal talibane. Obstreljevanje iz helikopterja je ob tem primerjal z igranjem video igric. Talibani so v odzivu na njegove besede ocenili, da ima britanski princ "duševne težave".

Princ Harry je med svojo 20-tedensko misijo v bojnem helikopterju velikokrat letel nad nemirno pokrajino Helmand. Kot kopilot je bil zadolžen za sprožanje izstrelkov. "Zame je to veselje, ker sem eden od tistih ljudi, ki radi igrajo PlayStation in Xbox, tako da se mi zdi, da sem s svojimi palci najverjetneje kar koristen," je dejal v pogovoru za britansko tiskovno agencijo Press Association.

Na vprašanje agencije, ali je iz pilotske kabine tudi ubijal, je odgovoril pritrdilno in dodal, da so to počeli tudi številni drugi. "Vzemi življenje, da rešiš življenje," je pojasnil. "Če poskušajo ljudje škodovati našim fantom, jih bomo izločili iz igre," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Talibani so v odzivu dejali, da je to "resna vojna, zgodovinska vojna, upor za nas, za naše ljudi". "A njegovih izjav ne jemljemo zelo resno, saj smo že slišali in videli, da veliko tujih vojakov, okupatorjev, ki pridejo v Afganistan, od odhodu razvije neke vrste duševne težave," je za AFP dejal tiskovni predstavnik talibanov Zabijula Mudžahid.

loading...
Loading...