polna luna Dobra karma

Pred polno luno in luninim mrkom nam bo marsikaj ...

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

violeta tomic bobo Svet24.si

Tomičeva pri kriminalistih: To je ista pisava kot...

zaščitna maska, park, dunaj, starejši moški Svet24.si

To so primeri, v katerih zaščitne maske ostajajo...

vila boštjan Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 skrili vile pred državo

jelena karleuša Odkrito.si

Ljubil naj bi jo znan turški igralec!

Patricija Lovenjak (1) Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija povsem drugačna

Svet

Princ Harry v Afganistanu tudi ubijal talibanske upornike

Deli na:
Princ Harry v Afganistanu tudi ubijal talibanske upornike

Foto: Reuters

Princ Harry, ki je pravkar zaključil svojo drugo vojaško misijo v Afganistanu, je v danes objavljenem pogovoru povedal, da je iz kabine bojnega helikopterja tudi ubijal talibane. Obstreljevanje iz helikopterja je ob tem primerjal z igranjem video igric. Talibani so v odzivu na njegove besede ocenili, da ima britanski princ "duševne težave".

Princ Harry je med svojo 20-tedensko misijo v bojnem helikopterju velikokrat letel nad nemirno pokrajino Helmand. Kot kopilot je bil zadolžen za sprožanje izstrelkov. "Zame je to veselje, ker sem eden od tistih ljudi, ki radi igrajo PlayStation in Xbox, tako da se mi zdi, da sem s svojimi palci najverjetneje kar koristen," je dejal v pogovoru za britansko tiskovno agencijo Press Association.

Na vprašanje agencije, ali je iz pilotske kabine tudi ubijal, je odgovoril pritrdilno in dodal, da so to počeli tudi številni drugi. "Vzemi življenje, da rešiš življenje," je pojasnil. "Če poskušajo ljudje škodovati našim fantom, jih bomo izločili iz igre," je dejal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP.

Talibani so v odzivu dejali, da je to "resna vojna, zgodovinska vojna, upor za nas, za naše ljudi". "A njegovih izjav ne jemljemo zelo resno, saj smo že slišali in videli, da veliko tujih vojakov, okupatorjev, ki pridejo v Afganistan, od odhodu razvije neke vrste duševne težave," je za AFP dejal tiskovni predstavnik talibanov Zabijula Mudžahid.

loading...
Loading...