ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Princ Harry »hitrejši« od Usaina Bolta

Deli na:

Najhitrejši človek na svetu Usain Bolt se je danes v okviru srečanja s študenti na univerzi v domačem Kingstonu pomeril v promocijskem teku z britanskim princem Harryjem. Seveda ni šlo za pravi športni boj, temveč predvsem za zabavo, tako da princu niso gledali pod prste zaradi napačnega starta.

Britanski princ Harry je Jamajko sicer obiskal v sklopu turneje po Srednji in Južni Ameriki, ki je posvečena diamantni obletnici njegove babice, kraljice Elizabete II. in njenim že 60 letom na prestolu.

Skupaj z Boltom je princ Harry spregovoril tudi študentom univerze v Kingstonu, pohvalil dosežke te države na atletskem področju in položil na srce tamkajšnjim športnikom, naj ne odhajajo v ZDA, ker njihova država potrebuje takšne talente.
 
Na tekaški stezi je moral svetovni zvezdnik Bolt tokrat polovico pozornosti novinarjev in gledalcev prepustiti tekmecu. Napačen start tekmeca modre krvi - Harry je nosil majico v barvah jamajške zastave - je spravil Bolta v smeh, nasprotniku pa je tudi prepustil pobudo, saj je do ciljne črte prišel v lahkotnem drncu in brez resnega namena, da bi ga prehitel. Vseeno pa je imel Bolt čas še za svojo značilno zmagovito potezo, ko posnema lokostrelca, princ pa se mu je z veseljem pridružil pri tem početju.