stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pretresljivo: zdravniki se borijo za življenje dveletne deklice, ki sta jo brutalno pretepla starša

Deli na:
Pretresljivo: zdravniki se borijo za življenje dveletne deklice, ki sta jo brutalno pretepla starša

Fotografija je simbolična. - Foto: Profimedia

Dveletna deklica, ki so jo v sredo s hudimi poškodbami glave iz bolnišnice v Novi Gradiški pripeljali v zagrebško bolnišnico, je še vedno v kritičnem stanju. Medtem sta bila njena starša včeraj zaslišana pred preiskovalnim sodnikom, ki jima je odredil enomesečni pripor.

Hrvate je ta teden šokirala novica, da se hudo poškodovana dveletna deklica bori za življenje, potem ko je bila brutalno pretepena. Zdravniško osebje menda tako hudim poškodbam otroka še ni bilo priča. Deklica naj bi bila prekrita z modricami, utrpela je hude poškodbe glave, zaradi srbečice je imela povsem spraskan trebuh in garje.

Deklico je center za socialno delo že pred časom vzel družini in jo dal v rejništvo, saj je ocenil, da je v domačem okolju ogrožena. Ker naj bi se razmere v družini izboljšale, so jo novembra lani vrnili staršema, ki sta bila pod nadzorom. CSD. Očitno ne dovolj dobrim – da ima deklica težave, je CSD že nekaj časa opozarjala njena babica. Starša naj bi se znašala tudi nad tremi ostalimi otroki, a najhuje jo je skupila deklica.


Dekličin oče je bil sicer v preteklosti že obravnavan zaradi družinskega nasilja nad svojo materjo in soprogo, doslej pa je veljalo, da do svojih otrok ni nasilen. Odgovorni se zdaj posipavajo s pepelom, direktorica Direktorata za družino in socialno politiko Marija Barilić je že priznala, da lani otroka ne bi smeli vrniti družini, saj se je deklica navezala na rejnika.

Hrvaški mediji poročajo, da naj bi pred preiskovalnim sodnikom deloma priznala očitana kazniva dejanja. Mama je osumljena petih kaznivih dejanj, oče pa štirih.

Primer srhljivo spominja na primer t. i. jeseniške deklice Arine, ki je zaradi hudih poškodb umrla. Mama triletne deklice Sanda Alibabić in njen partner Mirzan Jakupi sta bila zaradi povzročitve poškodb obsojena na skupaj 44 let zapora.