pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pretepla natakarico, ker streže alkohol med ramazanom

Deli na:
Pretepla natakarico, ker streže alkohol med ramazanom

»Če bi bil Alah, bi te obesil,« je natakarici v Vitis Café v Nici dejal eden od dveh muslimanov. Napadla sta jo, ker je stregla alkohol v času razamana. »Nisem si mislila, da te v Franciji, deželi svobode, lahko napadejo zaradi tega,« je prestrašena 30-letnica povedala medijem, poroča britanski Standard.

Natakarica je zadevo prijavila policiji, potem ko sta jo muslimana napadla, ker je zavrnila, da bi prenehala streči alkohol gostom na terasi. »Bila sem v baru, ko sta se moška nenadoma pojavila. Pokazala sta na steklenice alkohola, nato je eden od njiju v arabščini dejal: Moralo bi te biti sram, ker strežeš alkohol v času ramazana,« je povedala Francozinja tunizijskih korenin. Eden od njiju jo je označil za »umazano kurbo«, nato so hitro odšla.

A ni bilo še konec. Nekaj kasneje sta se vrnila, na hodniku prišla do nje in eden od muslimanov jo je udaril po obrazu in vrgel na tla. Vse je posnela varnostna kamera, lastnik lokala je posnetke že predal policiji. Nasilneža sta še na prostosti, enega so že prepoznali. Gre za ilegalnega muslimanskega migranta, ki je že povzročal težave in so ga opredelili kot nevarno osebo za okolje. Vse to se dogaja v času, ko je v Franciji pred vrati evropsko nogometno prvenstvo. Še posebej v navijaških conah se bo točilo veliko alkohola, zato se nekateri organizatorji bojijo, da bodo muslimani povzročali nerede.

»Vsak tak napad je hud udarec vrednotam francoske republike,« je dejal Eric Ciotti iz Republikanske stranke in dodal, da je potrebno na ta napad gledati na nacionalni ravni, kjer je verski fundamentalizem v porastu.