mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pretep poslancev v slovaškem parlamentu

Deli na:
Pretep poslancev v slovaškem parlamentu

Foto: Reuters

V slovaškem parlamentu so ta teden zapele pesti. Med poslanci je namreč sredi maratonske razprave o nezaupnici premieru Robertu Ficu izbruhnilo prerivanje. Povod je bila iz kartona izrezana podoba Fica, ki jo je opozicija postavila ob govorniški pult, opozicija pa trdi, da je bil v igri tudi alkohol.

Incident se je zgodil v noči s torka na sredo. Opozicija je v znak posmeha prinesla izrezano podobo Fica v nogometnem dresu v naravni velikosti, potem ko so koalicijske stranke eno uro po začetku seje odkorakale iz razpravne dvorane.

Več ur kasneje je eden od poslancev socialdemokratske koalicijske stranke Smer prišel v dvorano, da bi odnesel podobo, natisnjeno na kartonu. "Pusti jo, to je moje," je za njim zakričal opozicijski poslanec Igor Matovič. Ker prvi ni odnehal, se je drugi pognal za njim in mu zadal prvi udarec, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prerivanje se je nato razširilo tudi v preddverje, vanj pa se je vključilo še več poslancev.

Opozicija je dan kasneje zatrdila, da je bil v igri alkohol. "Pet poslancev Smera, ki so me napadli, je bilo očitno pijanih," je dejal Matovičev strankarski kolega Jozef Viskupič. "Danes sem videl čistilko, ki je iz pisarn Smerovih poslancev nesla več steklenic alkoholnih pijač," je še zatrdil.

Fotografije steklenic, večinoma vinskih, so zaokrožile tudi po slovaških medijih. V stranki Smer sicer zanikajo, da bi njihovi poslanci pili. Se bo pa z zadevo v prihodnje ukvarjal odbor za mandate in imuniteto.