Rok Povšič Svet24.si

FOTO: Rok je peš odšel od doma, nato pa se je za...

carmen istanbul (3) Svet24.si

Carmen Osovnikar pobegnila v Turčijo

alojz ihan pl3 Svet24.si

Alojz Ihan: Lahko se zgodi, da bo omikron ...

marko milosavljevic bobo Reporter.si

Pri medijski hobotnici SDS gre za zavestno ...

FFYh_3dXsAgvQ6p Necenzurirano

Kje je Borut Pahor? Igra se z lego kockami ...

Ana Grdadolnik Njena.si

Talenti: Finale v roke Ane Grdadolnik in Martina ...

gajser mm Ekipa24.si

NOVA TRAGEDIJA v Avstriji! Športni svet ...

Svet

Poljski pravosodni minister: Varšava ne more in ne sme plačati glob EU

Deli na:
Poljski pravosodni minister: Varšava ne more in ne sme plačati glob EU

Zbigniew Ziobro - Foto: Profimedia

Poljski pravosodni minister Zbigniew Ziobro je danes dejal, da Poljska ne bi smela plačati kazni, ki ji jih je naložilo Sodišče Evropske unije zaradi kontroverzne reforme pravosodja in ker Varšava ni zaprla rudnika premoga Turow, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Ne glede na to, ali gre za nezakonite kazni v zvezi s Turowom ali v primeru kazni za reformo pravosodnega sistema, Poljska ne more in ne sme plačati niti enega zlota," je novinarjem dejal Ziobro in dodal, da Poljska "ne sme podleči brezpravju".

Sodišče EU je v sredo Poljski naložilo plačilo dnevne kazni v vrednosti milijon evrov zaradi spodkopavanja pravosodnega sistema, konkretno v povezavi z delovanjem disciplinske zbornice vrhovnega sodišča, ki ogroža neodvisnost sodnikov. V Varšavi so denarno kazen v sredo označili za izsiljevanje.

Konec septembra je Sodišče EU Varšavi naložilo plačilo 500.000 evrov kazni na dan, dokler ne bo spoštovala sodbe, da mora zapreti površinski rudnik lignita Turow blizu meje z Nemčijo in Češko. Poljska vlada je takrat ponovila, da rudnika ne bodo zaprli, ker bi s tem ogrozili poljski energetski sistem.

Loading...