sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

evropska unija, evropske volitve Svet24.si

Dolgoletni evropski komisar opozarja na nujne ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Policist na blogu: Naj filozofi in politiki izkusijo nasilje migrantov

Deli na:
Policist na blogu: Naj filozofi in politiki izkusijo nasilje migrantov

Foto: Gjest Blogg

Norveškemu policijskemu inšpektorju je bilo vsega dovolj, ko je nek filozof otresal o ksenofobiji državljanov, zato je razkril kriminal migrantov - „Prikrivanje kriminala migrantov je izdaja državljanov“ - „Skoraj ga ni kriminalnega dejanja, kjer ne bi bil vpleten tujec.“ - Samo omejitev priseljevanja bo zmanjšala kriminal

Razkorak med realnostjo, ki jo mi živimo vsak dan, in tisto foteljsko, ki je daleč od kriminala, je tako velika, da je treba nekaj narediti, da bo javnost izvedela resnico. Prikrivanje kriminala tujcev in prosilcev za azil je izdaja državljanov, ki imajo pravico izvedeti, zakaj je na Norveškem vse več kaznivih dejanj. To je v javnem pismu, ki je bil objavljen na blogu Gjest, zapisal policijski inšpektor Thomas Utne Pettersen iz Haugesundu na jugozahodu Norveške. 

V petek, 22. julija, je Haugesunds Avis (Haugesundove novice) objavil članek, v katerem je nek filozof razmišljal o ksenofobiji norveških državljanov ter kako on vidi hladno in cinično skandinavsko družbo. Na članek se je na blogu Gjest odzval Thomas Utne Pettersen, ki pravi, da ima Norveška kot bogata država sicer dolžnost pomagati tistim razseljenim osebam, ki so pomoči potrebni, toda pomisleki javnosti do beguncev in prosilcev za azil ne more biti cinizem. Ksenofobija v zvezi z migranti je zelo racionalna in povsem utemeljena, je zapisal in v nadaljevanju navedel številne primere, ki jih je sam doživel, a nikoli zaradi politične korektnosti niso prišli v javnost: pri skoraj vsakem kaznivem dejanju, ki ga je obravnaval, sodeloval tujec; v njihovem mestu so leta 2015 priprli 2.600 oseb, 2.200 jih je bilo tujih moških; prosilci za azil so v zadnjih letih odgovorni za večino posilstev v majhnem mestecu Haugesund.

Kaj poreče na moje podatke in osebne izkušnje filozof, sprašuje Pettersen in doda, da so politiki in filozofi norveške ženske in otroke žrtvovali na oltarju azila in prihoda beguncev. Kar naj politiki in filozofi na svoji koži in iz prve roke izkusijo nasilje migrantov, a Pettersen jim tega ne privošči in iskreno upa, da ga nikoli ne bodo. 

Po njegovih podatkih se število kriminalnih dejanj na Norveškem skokovito povečuje  ravno zaradi migrantov. „Eden najpomembnejših ukrepov za zmanjšanje kriminala na Norveškem je, da se omeji priseljevanje,“ je prepričan Pettersen. Spremeniti bodo morali tudi zakonodajo, saj tisti, ki jih zaradi kriminala izženejo, še naprej na račun davkoplačevalcev prejemajo nadomestila. „Ta realnost presega človeško domišljijo,“ pravi policijski inšpektor.

„Pravno varstvo, socialna država, varnost in naša družba so pod pritiskom,“ je na koncu pisma zapisal Thomas Utne Pettersen in dodal, da ga skrbi predvsem to, da ta norveška realnost skrbi toliko malo ljudi. V primeru takega navala beguncev, kot je bil lanski, bo lahko prepozno.