Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Policija preiskala dom bivšega nemškega predsednika Wulffa

Deli na:
Policija preiskala dom bivšega nemškega predsednika Wulffa

Foto: Reuters

Policija je preiskala hišo nekdanjega nemškega predsednika Christiana Wulffa, ki je 17. februarja zaradi suma korupcije odstopil s položaja. Med današnjo preiskavo hiše v kraju Grossburgwedel so preiskovalci zasegli računalnik, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah tožilstva obstaja sum, da je Wulff prejemal ugodnosti od nemškega filmskega menedžerja Davida Groenewolda, čigar hišo v Berlinu je danes prav tako preiskala policija. Obstaja sum okoriščanja in kršitev dolžnosti v času, ko je bil predsednik spodnjesaške vlade.

Tožilstvo je postopek proti Wulffu in Groenewoldu zaradi suma korupcije sprožilo pred dvema tednoma. Groenewold naj bi Wulffu v času, ko je bil ta ministrski predsednik zvezne dežele Spodnja Saška plačal počitnice na nemškem otoku Sylt. Deželna vlada je z Groenewoldovim podjetjem leto dni pred tem sklenila poroštva v vrednosti štiri milijone evrov, ki pa jih niso nikoli terjali. Wulff trdi, da je Groenewold denar vrnil v gotovini.

Preiskovalci pričakujejo, da bo postopek proti Wulffu trajal več mesecev. S primerom se po navedbah nemške tiskovne agencije dpa ukvarja več kot 20 uradnikov.

52-letni Wulff je s položaja predsednika Nemčije odstopil dan zatem, ko je tožilstvo v Hannovru bundestag zaprosilo za odvzem imunitete Wulffu zaradi suma vpletenosti v korupcijo med letoma 2003 in 2010, ko je bil ministrski predsednik Spodnje Saške.

Še pred tem je časnik Bild razkril, da je Wulff zavajal parlament glede ugodnega zasebnega posojila v višini 500.000 evrov, ki ga je za nakup hiše dobil pri poslovnem prijatelju.