vročina, moški, park Svet24.si

Po ohladitvi nas čaka prvi vročinski val

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

branko grims Reporter.si

Sramota, kaj počne Branko Grims: na twitterju ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

blaz svab Njena.si

Kakšen avto ima Modrijan Blaž Švab?

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Policija preiskala dom bivšega nemškega predsednika Wulffa

Deli na:
Policija preiskala dom bivšega nemškega predsednika Wulffa

Foto: Reuters

Policija je preiskala hišo nekdanjega nemškega predsednika Christiana Wulffa, ki je 17. februarja zaradi suma korupcije odstopil s položaja. Med današnjo preiskavo hiše v kraju Grossburgwedel so preiskovalci zasegli računalnik, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah tožilstva obstaja sum, da je Wulff prejemal ugodnosti od nemškega filmskega menedžerja Davida Groenewolda, čigar hišo v Berlinu je danes prav tako preiskala policija. Obstaja sum okoriščanja in kršitev dolžnosti v času, ko je bil predsednik spodnjesaške vlade.

Tožilstvo je postopek proti Wulffu in Groenewoldu zaradi suma korupcije sprožilo pred dvema tednoma. Groenewold naj bi Wulffu v času, ko je bil ta ministrski predsednik zvezne dežele Spodnja Saška plačal počitnice na nemškem otoku Sylt. Deželna vlada je z Groenewoldovim podjetjem leto dni pred tem sklenila poroštva v vrednosti štiri milijone evrov, ki pa jih niso nikoli terjali. Wulff trdi, da je Groenewold denar vrnil v gotovini.

Preiskovalci pričakujejo, da bo postopek proti Wulffu trajal več mesecev. S primerom se po navedbah nemške tiskovne agencije dpa ukvarja več kot 20 uradnikov.

52-letni Wulff je s položaja predsednika Nemčije odstopil dan zatem, ko je tožilstvo v Hannovru bundestag zaprosilo za odvzem imunitete Wulffu zaradi suma vpletenosti v korupcijo med letoma 2003 in 2010, ko je bil ministrski predsednik Spodnje Saške.

Še pred tem je časnik Bild razkril, da je Wulff zavajal parlament glede ugodnega zasebnega posojila v višini 500.000 evrov, ki ga je za nakup hiše dobil pri poslovnem prijatelju.