Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Policija nima pojma, kdo vstopa v državo, 81 odstotkov migrantov brez kvalifikacij

Deli na:
Policija nima pojma, kdo vstopa v državo, 81 odstotkov migrantov brez kvalifikacij

Foto: Reuters

Nemška policija priznala, da nima pojma, kdo prihaja v državo – Magdeburgu v mesecu dni že četrto skupinsko posilstvo, ki so ga zagrešili migranti - Nemška zvezna agencija za zaposlovanje ugotavlja, da kar 81 odstotkov migrantov nima nikakršnih poklicnih sposobnosti ali kvalifikacij – Norveška po vzoru Danske z oglasi svari migrante, naj ne prihajajo v Skandinavijo – Danske grožnje migrantom se obrestujejo: vse manj prosilcev za azil

»Uslužbenci so hitro ugotovili, da je nemogoče registrirati vse prosilce za azil. Uspelo jim je v samo 10 odstotkih. Vsi druge čez mejo prihajajo neregistrirani. V tem hipu nimamo pojma, kdo vse prihaja v našo državo. Cela zadeva ima bolj malo opraviti s policijskih delom.« To je v intervjuju za DPA dejal podpredsednik Zveze nemške policije (DPolG) Ernst Walter.

Ernst Walter je v pogovoru izrazil veliko zaskrbljenost zaradi razmer v Nemčiji. Dnevno pride v državo tudi 15.000 migrantov, registracija vseh je nemogoča. Policija je preobremenjena, zadeve ne obvladujemo niti je nadzorujemo, je priznal Walter in dodal: »Zvezna policija je morala prenehati opravljati druge naloge, kot so varovanje nogometnih tekem in protestnih shodov, ker preprosto nimamo dovolj ljudi.

Portal nemškega tednika Focus poroča, da medtem migranti samovoljno zapuščajo centre za registracijo. Tak primer je v zvezni deželi Brandenburg. Tam je pred dnevi center zapustilo 600 migrantov. Dežela je sicer sprejela 17.000 migrantov, od katerih je 7.800 nastanjenih po večjih mestih, 2.700 jih čaka na registracijo, 7.000 pa jih je razseljenih po manjših mestih ali pa so enostavno izginili. Ingo Decker, zadolžen za odnose z javnostmi pri ministrstvu za notranje zadeve dežele Brandenburg, je dejal, da to dejstvo predstavlja veliko varnostno tveganje. Verjame tudi, da so migranti registrirani večkrat po različnih centrih. Njihova registracija poteka tako, da se sami identificirajo, identitete pa ni mogoče preveriti, ker jih večina nima dokumentov. »Torej, če se registrirate pri nas v Eisenhüttenstadtu kot Modamed Ali, lahko nareditio enako v Hamburgu kot Ali Mohamed,« je povedal Decker.

V Magdeburgu je 19-letna domačinka postalo četrta uradno priznana žrtev skupinskega posilstva v oktobru. Portal MRD poroča, da jo je pretekli petek okoli 4. zjutraj v zasedi počakala skupina migrantov bližnjega azilnega centra in jo brutalno posilila.

V javnost je prišel dokument nemške zvezne agencije za zaposlovanje (BA; Bundesagentur für Arbeit), v katerem je navedeno, da 81 odstotkov migrantov nima nikakršnih poklicnih sposobnosti ali kvalifikacij, večino predstavljajo mladi moški, mlajši od 45 let, ki nima dokončane niti osnovne šole. Agencija, ki je avtentičnost dokumenta potrdila za portal Breitbart, pričakuje, da bo Nemčija prejela okoli 400.000 prošenj za socialno pomoč oziroma nadomestilo za brezposelnost.

Norveška bo po vzoru Danske začela z proti-migrantsko medijsko kampanjo, poroča norveška izdaja portala Local. Na Norveško namreč prihaja vse več migrantov po tako imenovani ruski poti, ki s kolesom potem prečkajo norveško-rusko mejo na mejnem prehodu Storskog. Norveški direktorat za priseljevanje je pred družbenega omrežja Twitter tako Afganistancem sporočil, da bodo vsakega vrnili v Kabul, če bo prečkal mejo z Rusijo. Jøran Kallmyr, državni sekretar na ministrstvu za zunanje zadeve, je povedal, da vlada načrtuje več časopisnih oglasov v Rusiji in Afganistanu. Medtem naj bi se akcija Danske, ki je pred tedni objavila oglase v medijih na Bližnjem vzhodu, češ da bo zaostrila migrantsko zakonodajo in znižala denarno pomoč beguncem, že obrestovala. V tej državi je le 1.500 zaprosilo za azil od 13.000, ki so šli septembra prek Danske.