tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

italija, covid potrdilo Svet24.si

Covid-19 potrdila bodo obvezna za vse delavce v ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

Katarina Keček in Goran Obrez Odkrito.si

Nov par na slovenski sceni?!

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Svet

Po požaru v covidni bolnišnici v Tetovu odstopila namestnik ministra in direktor bolnišnice

Deli na:
Po požaru v covidni bolnišnici v Tetovu odstopila namestnik ministra in direktor bolnišnice

Požar v bolnišnici v makedonskem Tetovu. - Foto: Twitter

Namestnik makedonskega ministra za zdravje Ilir Hasani in direktor tetovske klinične bolnišnice Florin Nesimi sta danes odstopila zaradi požara v covidni bolnišnici v Tetovu, ki je zahteval 14 smrtnih žrtev. Oba sta odstop sporočila prek Facebooka in ob tem zapisala, da gre za moralno dejanje.

"Odstop je najmanj, kar lahko storim v tem trenutku (...) Nič ni nad dostojanstvom," je objavil Hasani. Nesimi pa je zapisal, da je po "tem tragičnem in nesrečnem dogodku ta odločitev neizogibna", poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Makedonska javnost je sicer po požaru zahtevala, da bi moral zaradi požara odstopiti tudi minister za zdravje Venko Filipče, a je ta v četrtek izjavil, da bo odločitev o odstopu sprejel po koncu preiskave požara.

V začasni covidni bolnišnici v Tetovu je zagorelo v sredo zvečer po eksploziji. Umrlo je 14 oseb, od tega 12 bolnikov in družinski članici dveh bolnikov, ki sta bili v bolnišnici na obisku.

Zdravstveno stanje 12 bolnikov, ki so požar preživeli, pa je po zadnjih podatkih dobro in v požaru niso utrpeli poškodb, so danes po poročanju makedonske tiskovne agencije MIA sporočili iz bolnišnice. Sprva so poročali, da naj bi bilo vseh 12 bolnikov, ki so požar preživeli, hudo poškodovanih.

Loading...