državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Po Franciji fotografije Kate "zgoraj brez" še na Irskem, naslednja Italija

Deli na:
Po Franciji fotografije Kate "zgoraj brez" še na Irskem, naslednja Italija

Foto: Reuters

Britanski kraljevi družini ni uspelo preprečiti nadaljnjih objav fotografij soproge britanskega princa Williama, Catherine, kako se med nedavnimi počitnicami v Franciji sonči zgoraj brez. Potem ko je fotografije prva objavila francoska revija Closer, je namreč že sledila objava v irskem Daily Star, v ponedeljek pa jih bodo videli še Italijani.

Čeprav je britanska kraljeva družina nemudoma sprožila sodni postopek zaradi objave spornih fotografij proti reviji Closer, to očitno ni prestrašilo irskega tabloida. Tudi italijanska tračarska revija Chi ostaja odločena, da bo v ponedeljek v posebni izdaji objavila fotografije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tako revija Closer kot tudi Chi sta v lasti založniške skupine Mondadori, ki je del medijskega imperija nekdanjega italijanskega premiera Silvia Berlusconija. Mondadori objavo fotografij podpira - za razliko od dveh medijskih skupin, v lasti katerih je irski tabloid Daily Star. V tem primeru sta namreč lastnika objavo fotografij ostro obsodila.

Britanska skupina Northern and Shell je celo napovedala "takojšnje ukrepe" za ukinitev tabloida, ki ga izdaja skupaj z Independent News and Media založniško hišo iz Dublina.

Odgovorni urednik tabloida Mike O'Kane je priznal, da se je za objavo odločil brez vnaprejšnje seznanitve lastnikov, a obenem poudaril, da je Kate pri tem obravnaval kot vsako drugo zvezdnico. "Ona pač ni bodoča kraljica Irske, tako da to bes povzroča le v Veliki Britaniji," je še menil. V britanski in severnoirski izdaji Daily Star spornih fotografij sicer ne bo.



William in Kate medtem nadaljujeta svojo turnejo v Aziji, v okviru katere sta si danes med drugim ogledala tropski gozd na Borneu in pri tem nista kazala slabe volje, piše AFP. Kasneje sta popoldne po lokalnem času že tudi prispela na Solomonove otoke, naslednjo postajo na njuni turneji.

Za Williama je sedanji škandal še posebej boleč, saj ga mnogi primerjajo s tem, kako so novinarji ves čas preganjali njegovo mamo, princeso Diano. Prav nadležni paparaci naj bi bili tudi krivi za njeno smrt pred 15 leti, saj je umrla v prometni nesreči v Parizu, medtem ko jim je poskušala ubežati.

Kraljeva družina je objavo fotografij med drugim označila kot "groteskno in docela neodgovorno" kršitev pravice do zasebnosti ter ocenila, da je lahko edini motiv zanjo denar. Tudi sami so jo primerjali z nesprejemljivim nadlegovanjem princese Diane.

Objava fotografij Kate v samo spodnjem delu bikinija je sicer za britansko kraljevo družino že druga neprijetnost v zadnjem času, po nedavni objavi fotografij golega Williamovega brata, princa Harryja, v britanskem tabloidu The Sun.