Mario Galunič Dobra karma

Iskreni Mario Galunič: 'Ženske mojega življenja...

hipiji Svet24.si

Razgnali pripadnike »kulta,« ki so se zbrali ...

jansa nova24tv Reporter.si

Na strankarski televiziji SDS med intervjujem s ...

nakupovanje, trgovina Svet24.si

Trgovine bodo ob nedeljah in dela prostih dneh ...

20200316-00995849 Necenzurirano

Počivalškovim se je sfižila nabava zaščitne ...

Melania Trump, melania, trump, melanija trump Odkrito.si

Kaj razkriva Melanijin podpis?

metka Njena.si

Ljubezen po domače: Je pri Metki doma hudo ...

Svet

Plenković migrantov noče ustavljati z vojsko na meji

Deli na:
Plenković migrantov noče ustavljati z vojsko na meji

Hrvaški premier Andrej Plenković mora odpreti meje za turiste, da ne bo izpad prihodkov v proračunu še večji. - Foto: Reuters

Hrvaški premier Andrej Plenković je danes znova zavrnil zahteve opozicije, da bi hrvaška vojska varovala državne meje z namenom preprečevanja ilegalnih migracij. Stranka Most neodvisnih list meni, da je prisotnost vojakov potrebna zaradi zagotavljanja varnosti prebivalcev, ki živijo ob meji z BiH.

Napotitev vojakov na mejo je znova zahteval poslanec Mosta in vojni veteran Miro Bulj. Opozoril je, da ljudje, ki živijo v zaledju Dalmacije, niso varni zaradi ilegalnih migrantov. Bulj je dodal, da so "Slovenci poslali vojake na mejo" ter da je pred Hrvaško mejo "60.000 ilegalnih migrantov".

Plenković je v odgovorih na poslanska vprašanja dejal, da ni upravičenega razloga, da bi poslali vojake na mejo. Kot je izpostavil, je politika njegove vlade, da hrvaško mejo varuje policija. Pojasnil je, da to nalogo opravlja več kot 6000 policistov.

Obenem je dejal, da bodo v primeru, če hrvaška policija ne bo mogla samostojno izpolniti vseh nalog za varovanje meje, obravnavali tudi druge možnosti za varovanje meje. Povedal je, da migracijski pritisk na hrvaško mejo obstaja, a zaenkrat ne bodo pošiljali vojakov na mejo.

Po njegovem mnenju je resnično obrambo pred morebitnim novim valom ilegalnih migracij treba začeti na meji med Grčijo in Turčijo, morda pa tudi na meji med Bolgarijo in Turčijo. Med drugim je dejal, da sedanja grška vlada v nasprotju s prejšnjo trdno varuje grško mejo.

Loading...