krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

slovenija Ekipa24.si

Škandal! Glejte, kakšnega zadetka v Zenici niso ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pirellijev koledar po 39 letih prekinil z goloto

Deli na:
Pirellijev koledar po 39 letih prekinil z goloto

Po 39 zaporednih letih slačenja so se pri razvpitem Pirellijevem koledarju tokrat oblekli. V torek so namreč predstavili koledar za leto 2013 s fotografijami iz barvitega Ria de Janeira, v katerem pa ni nobene golote.

Kljub oblekam je koledar še vedno precej vroč, poroča ameriška tiskovna agencija AP in dodaja, da se na fotografijah med drugim pojavita brazilski vrhunski manekenki Isabeli Fontana in Adriana Lima.

Lepotice v zelo kratkih hlačkah in oprijetih oblekicah so posneli na različnih lokacijah v Riu - ena se na primer skriva med palmovimi listi v tamkajšnjem botaničnem vrtu, druga je v mačji pozi v enem od slumov, tretja pa se utaplja v dekadentnih samba nočnih klubih.

Avtor neobičajno zakrite izdaje ikonskega koledarja je ameriški fotoreporter in fotograf Steve McCurry. Kot je povedal, je Pirellijevo ponudbo sprejel pod pogojem, da mu dajo povsem proste roke. "Bil sem presenečen, saj zelo redko delam modne fotografije (...) A na lepe ženske se spoznam," je na torkovi novinarski konferenci v Riu še dejal McCurry.

Kot je še pojasnil sloviti fotograf, katerega najbolj znana je fotografija afganistanske deklice s predirljivo zelenimi očmi iz leta 1984, so izbrali manekenke, ki niso zgolj lepe, ampak so tudi družbeno aktivne in so znane po svojih humanitarnih prizadevanjih.

Na fotografijah je poleg omenjenih Brazilk med drugim moč videti še Čehinjo Petro Nemcovo, Američanko Summer Rayne Oakes in Brazilko Sonio Barga.