Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Pevec je v vojno s Trumpom potegnil še Melanio: Oči ima samo za Justina Trudeauja, za Donalda se ne zmeni

Deli na:
Pevec je v vojno s Trumpom potegnil še Melanio: Oči ima samo za Justina Trudeauja, za Donalda se ne zmeni

Nekomu so se šibila kolena. - Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump in pevec John Legend se dajeta na Twitterju, pevec pa je v vojno potegnil še prvo damo ZDA.

Trumpa je pred dnevi zmotilo poročanje medijev, ki naj bi prezrli njegovo vlogo pri sprejemu zakonodaje, ki je v nekaterih primerih zmanjšala minimalne kazni, bivšim zapornikom pa naj bi po prihodu iz zapora pomagala pri integraciji v družbo.

Ameriški predsednik je pred dnevi na Twitterju napisal, da brez njega ne bi bilo tega odmevnega koraka v prizadevanjih za reformo ameriškega kriminalnega sistema. Ko borci za reformo niso dosegli napredka, so prišli do mene, me prosili za pomoč in s skupino senatorjev in drugih ljudi sem dosegel, česar oni niso zmogli, pravi Trump.

Predsednik se je obregnil ob prispevek televizije MSNBC o reformi, v kateri je bil intervjuvan pevec John Legend, sicer tudi aktivist za reformo kriminalnega sistema. V prispevku je pevec gledalce pozval, naj bodo pozorni na to, kaj njihovi predstavniki in voditelji delajo za reformo, in jih pozval k vključitvi v organizacijo Free America, ki jo je Legend ustanovil za preobrazbo ameriškega kriminalnega sistema.

V prispevku  Legend res ni govoril o Trumpovi vlogi v reformnih prizadevanjih, zato se je oglasil predsednik sam. »Obama ni prišel niti blizu in mogi drugi so bili ob tem izjemno hvaležni,« je na Twitterju izpostavil Trump in še dodal: »Jaz sem podpisal ta zakon, nihče drug ga ni, in republikanci si zaslužijo priznanje.«

Trump pravi, da se s sprejetjem zakona kitijo ljudje, ki z zakonodajnim procesom niso imeli nič. Med temi sta po njegovem mnenju »dolgočasni glasbenik« John Legend in pevčeva »žena z umazanimi usti«.



Legend je poročen z manekenko Chrissy Teigen, ki je glasna nasprotnica Trumpa in se je predsednika na Twitterju že večkrat lotila. Odzvala se je tudi na Trumpove tvite o njej, opozorila je, da jo je napadel, čeprav v televizijskem prispevku ni bila niti omenjena, ter predsedniku namenila še neprevedljivo žaljivko »pussy ass bitch«.

Njen mož je v odzivu na Trumpovo kritiko intervjuja na Twitterju napisal: »Predstavljajte si, da ste predsednik države, svoj nedeljski večer pa preživite ob sovražnem gledanju MSNBC v upanju, da vas bo nekdo – KDORKOLI – pohvalil.«

Legend je prvo damo ZDA Melanio pozval, naj pohvali Trumpa. »Potrebuje te. Tvoja država te potrebuje,« je zapisal na Twitterju.

Odziva ni dobil, ga pa verjetno ni pričakoval. V naslednjem tvitu je objavil posnetek nedavnega srečanja skupine G7, kjer sta se ob skupinskem fotografiranju voditeljev in spremljevalcev za Trumpovim hrbtom prisrčno pozdravljala in poljubljala Melania in kanadski premier Justin Trudeau.

»Aja, Melania je zasedena z nečim drugim. Opravičujem se, @realDonaldTrump,« je ob prizoru objema Melanie in Trudeauja pripisal Legend.