sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež začenja obisk v Južni Koreji

Deli na:
Papež začenja obisk v Južni Koreji

Foto: Reuters

Papež Frančišek danes začenja obisk v Južni Koreji, v okviru katerega se bo med drugim udeležil azijskih dnevov mladih in beatificiral 124 korejskih mučenikov. To je šele tretja Frančiškova pot v tujino, z izbiro Azije, ki jo bo prihodnje leto obiskal še enkrat, pa naj bi argentinski papež izpostavil pomen te celine za Cerkev.

Frančiška bo danes sprejela južnokorejska predsednica Park Geun Hye. Beatifikacija več kot sto mučenikov bo potekala v soboto v Seulu, na njej pa pričakujejo več tisoč ljudi.

V nedeljo bo papež odpotoval na jugu države, v grad Haemi iz 15. stoletja, kjer se bo srečal z okoli 6000 mladimi katoličani iz vse Azije, v ponedeljek pa bo v seulski katedrali daroval mašo za spravo in mir ter ob tem spregovoril o korejskem vprašanju.

Le 3,2 odstotka prebivalcev Azije se izreka za katoličane, a njihovo število raste. V Južni Koreji katoličani predstavljajo okoli 10 odstotkov prebivalcev, so pa najhitreje rastoča verska ločina, ki ima tudi velik socialni in politični vpliv.

Jorge Maria Bergoglio je od izvolitve na papeški prestol marca 2013 doslej opravil dve čezmorski poti - julija lani je obiskal Rio de Janeiro, kjer se je udeležil svetovnih dnevov mladih, maja letos pa Sveto deželo. Januarja prihodnje leto bo z obiskom na Šrilanki in Filipinih znova v Aziji.