stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež z mašo v Manili končuje obisk na Filipinih

Deli na:
Papež z mašo v Manili končuje obisk na Filipinih

Foto: Reuters

Papež Frančišek bo danes v filipinski prestolnici Manila daroval mašo na prostem, na kateri pričakujejo šest milijonov ljudi. S tem bo sklenil petdnevni obisk na Filipinih, najbolj katoliški med azijskimi državami, kjer so ga pričakale navdušene množice.

Papež se je med obiskom sestal tudi s predsednikom države Benignom Aquinom, politike pa pozval k poštenju, integriteti in zavezanosti skupnemu dobremu.

Med obiskom se je sicer posvetil predvsem tistim, ki so v tajfunu Haiyan novembra 2013 utrpeli hude izgube. V soboto je tako obiskal mesto Tacloban, ki ga je uničujoč tajfun še posebej močno prizadel. Med mašo je tistim, ki so preživeli katastrofo, sporočil, da jih Jezus v tragediji ni zapustil. Obisk v Taclobanu na vzhodu države je sicer moral skrajšati zaradi tropske nevihte Mekkhala.

Frančišek je tretji papež na obisku v 100-milijonskih Filipinih, kjer je več 80 odstotkov prebivalstva katoličanov. Leta 1995 se je maše v Manili, ki jo je daroval papež Janez Pavel II., po ocenah udeležilo okoli štiri milijone ljudi. To je bila doslej največja množica, zbrana ob kakem papeškem dogodku. Frančišek bo danes mašo daroval v istem parku.

Na Filipinih, kamor je papež prispel s Šrilanke, so oblasti med njegovim obiskom razglasile dela proste dneve in močno poostrile varnostne ukrepe. Za varnost skrbi skoraj 40.000 policistov in vojakov, zaprli so več glavnih cest in razglasili prepoved letenja nad Manilo.