favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež vernikom zatrdil, da ne zapušča Cerkve

Deli na:
Papež vernikom zatrdil, da ne zapušča Cerkve

Foto: Reuters

Papež Benedikt XVI. je danes v nagovoru vernikom na Trgu svetega Petra v Vatikanu dejal, da njegova odločitev, da odstopi s papeškega položaja, ne pomeni, da zapušča Cerkev. "Bog me je pozval, naj se posvetim molitvi in meditaciji," je dejal Benedikt XVI. ki bo odstopil 28. februarja.

"Gospod me je prosil, naj grem na goro, naj se še bolj posvetim meditaciji in molitvi, a to ne pomeni, da zapuščam Cerkev. Prav nasprotno," je dejal vidno ganjeni papež.

"Če me Bog to prosi, je to zato, da bi mu lahko služil s takšno zavzetostjo in ljubeznijo kot doslej, toda na način, ki bo bolj ustrezen za mojo starost in moč," je dejal 85-letni papež v svoji zadnji tradicionalni nedeljski molitvi pred odstopom.

Verniki, zbrani na trgu, so njegove besede pospremili z močnim aplavzom, poročajo tuje tiskovne agencije. Zbralo se je jih več deset tisoč, številni so na trg prišli že več ur prej, s seboj pa so nosili napise, na katerih so izražali hvaležnost Benediktu XVI. ter dobre želje za prihodnost.

Benedikt XVI. se je vernikom zahvalil "za vso ljubezen in bližino" v letih, ki jih je preživel kot sveti oče.

Kot običajno je ob koncu vernike pozdravil v več jezikih, svoj nagovor pa je zaključil z besedami: "Vedno si bomo blizu!"

Papež Benedikt XVI. je v začetku februarja presenetil s sporočilom, da bo 28. februarja zaradi starosti oziroma šibkega zdravja odstopil. To bo sicer prvi odstop kakega papeža v zadnjih 600 letih.