stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Papež Frančišek bo v Riu obiskal tudi favelo

Deli na:
Papež Frančišek bo v Riu obiskal tudi favelo

Foto: Reuters

Papež Frančišek je danes odpotoval v Brazilijo na svoje prvo apostolsko potovanje v tujino od prevzema pontifikata pred štirimi meseci. V Braziliji se bo udeležil svetovnega dneva mladih, do 29. julija pa bo obiskal tudi najrevnejšo četrt Ria de Janeira in se srečal z mladoletnimi zaporniki, poročajo tuje tiskovne agencije.

Papež si je v skladu s svojo skromnostjo danes na letalo sam nesel prtljago, navaja francoska tiskovna agencija AFP. Z rimskega letališča je poletel okoli 9. ure. Na Twitterju je ob tem zapisal: "Čez nekaj ur bom v Braziliji in moje srce je že polno veselja, saj bom kmalu z vami na praznovanju 28. svetovnega dneva mladih".

Papež naj bi v Brazilijo prispel okoli 17. ure po lokalnem času (okoli 22. ure po srednjeevropskem) in se srečal z brazilsko predsednico Dilmo Rousseff, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V torek se bo v Rio de Janeiru začel svetovni dan mladih, osrednji dogodek katoliške mladine, na katerem pričakujejo 2,5 milijona ljudi. Mladi iz vsega sveta se v mestu že zbirajo, saj si želijo videti prvega latinskoameriškega papeža. Papež se sicer v torek dogodkov ne bo udeležil, saj si bo vzel dan za počitek.

Za zaščito 76-letnega papeža, ki ne namerava uporabiti papamobila, so v Riu uvedli stroge varnostne ukrepe in namestili 30.000 vojakov in policistov. Še posebej okrepljeni bodo varnostni ukrepi, ko bo papež v četrtek obiskal favelo Varginha v Riu. Sprehodil se bo po ozkih uličicah revne četrti in se udeležil slovesnosti na nogometnem igrišču.