princ harry Svet24.si

Princ Harry se je spravil na paparace

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Svet

Papež bo odprl vrata Vatikana 43 migrantom z Lezbosa

Deli na:
Papež bo odprl vrata Vatikana 43 migrantom z Lezbosa

Papež Frančišek - Foto: Profimedia

Papež Frančišek bo odprl vrata Vatikana beguncem: v sodelovanju s katoliško skupnostjo Sant Egidio bodo v Vatikanu sprejeli 43 migrantov, ki trenutno bivajo v taborišču na grškem otoku Lezbos. Prva skupina migrantov bo v Vatikan prispela v sredo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Skupina 33 migrantov bo v Vatikan v sredo prispela skupaj s kardinalom Konradom Krajewskim, ki je zadolžen za socialne zadeve. Do konca decembra pa bo v najmanjšo državo na svetu prispelo še deset migrantov z Lezbosa, piše v danes objavljenem sporočilu za javnost.

Papež je leta 2016 obiskal otok Lezbos, kjer je od blizu videl tudi razmere, v katerih živijo migranti. Po obisku je nato v Vatikanu sprejel in namestil 12 beguncev. Šlo je za tri muslimanske družine iz Sirije, v katerih je bilo skupno šest otrok.

Frančišek vedno znova poziva mednarodno skupnost, naj bo bolj odprta do beguncev in naj se begunske krize loteva bolj človeško.

Grška vlada je konec novembra naznanila, da bo zaprla tri največje migrantske centre na egejskih otokih Lesbos, Samos in Hios. V treh centrih je nastanjenih prek 27.500 migrantov, čeprav je v njih uradno prostora le za 4500 ljudi. Migranti v njih živijo v zelo slabih razmerah, ki so jih že večkrat kritizirale organizacije za človekove pravice.

loading...
Loading...