severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

kris Svet24.si

VIDEO: »Lahko se igram brez opornice in brez nje ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Usodna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ženskih...

jernej šugman Njena.si

Minili sta dve leti od smrti Jerneja Šugmana

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Svet

Papež bo odprl vrata Vatikana 43 migrantom z Lezbosa

Deli na:
Papež bo odprl vrata Vatikana 43 migrantom z Lezbosa

Papež Frančišek - Foto: Profimedia

Papež Frančišek bo odprl vrata Vatikana beguncem: v sodelovanju s katoliško skupnostjo Sant Egidio bodo v Vatikanu sprejeli 43 migrantov, ki trenutno bivajo v taborišču na grškem otoku Lezbos. Prva skupina migrantov bo v Vatikan prispela v sredo, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Skupina 33 migrantov bo v Vatikan v sredo prispela skupaj s kardinalom Konradom Krajewskim, ki je zadolžen za socialne zadeve. Do konca decembra pa bo v najmanjšo državo na svetu prispelo še deset migrantov z Lezbosa, piše v danes objavljenem sporočilu za javnost.

Papež je leta 2016 obiskal otok Lezbos, kjer je od blizu videl tudi razmere, v katerih živijo migranti. Po obisku je nato v Vatikanu sprejel in namestil 12 beguncev. Šlo je za tri muslimanske družine iz Sirije, v katerih je bilo skupno šest otrok.

Frančišek vedno znova poziva mednarodno skupnost, naj bo bolj odprta do beguncev in naj se begunske krize loteva bolj človeško.

Grška vlada je konec novembra naznanila, da bo zaprla tri največje migrantske centre na egejskih otokih Lesbos, Samos in Hios. V treh centrih je nastanjenih prek 27.500 migrantov, čeprav je v njih uradno prostora le za 4500 ljudi. Migranti v njih živijo v zelo slabih razmerah, ki so jih že večkrat kritizirale organizacije za človekove pravice.

loading...
Loading...