Revija Reporter
Svet

Afriški migranti naskočili špansko nudistično plažo (FOTO)

A. Ž.

28. jul. 2018 6:00

Deli na:

Potem ko je Italija zaostrila politiko do nezakonitih migrantov, je nov cilj afriških migrantov postala španska obala.

Tako je okoli 30 afriških migrantov v gumijastem čolnu v petek naskočilo obalo v španskem kraju Tarifa, ki je znana tudi po nudističnem kampu.

Takoj ob pristanku so se nezakoniti migranti ob osuplih pogledih turistov na plaži, med drugim tudi nudistov, razbežali na vse strani, da bi se izognili španskim obmejnim policistom.

Župan bližnjega mesta Algeciras José Ignacio Landaluce zdaj že bije plat zvona, da njegova mesto postaja središče nove migrantske krize, saj se je samo v zadnjem tednu na obali izkrcalo okoli tisoč nezakonitih migrantov, piše britanski časnik Daily Mail.

Landaluce svari, da lahko njegovo mesto postane nova Lampedusa. Skupaj se je zadnjem tednu na južno špansko obalo na gumenjakih izkrcalo okoli 1600 nezakonitih migrantov.

Številni Španci že svarijo, da je to zgolj začetek množičnega migrantskega vala. Razlog za preusmeritev sredozemskega migrantskega toka iz Italija proti Španije je trda politika novega italijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija, ki preprečuje ladjam z nezakonitimi migranti, da bi pristala v italijanskih pristaniščih.