Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Zbogom, diva - umrla je Whitney Houston

Deli na:
Zbogom, diva - umrla je Whitney Houston

Foto: Reuters

V starosti 48 let je umrla pevka Whitney Houston. Njeno truplo so našli v sobi v hotelu Beverly Hilton v Los Angelesu, novico o smrti pa je javnosti sporočila pevkina publicistka Kristin Foster.

Whitney, v osemdesetih in zgodnjih devetdesetih ena največjih zvezd popularne glasbe, se je že dalj časa trudila ponovno zagnati svojo pešajočo kariero. To so v minulem desetletju zaznamovale predvsem njene težave z mamili, profesionalni neuspehi in buren, občasno tudi nasilen zakon s pevcem Bobbyjem Brownom.

Umrla je le dan pred podelitvijo glasbenih nagrad grammy - sama je v karieri osvojila šest grammyjev. V Los Angelesu naj bi se udeležila tradicionalne zabave, ki jo dan pred podelitvijo nagrad že vrsto let prireja njen prijatelj in mentor, glasbeni mogul Clive Davis.
 
Houstonova se je rodila 9. avgusta 1963 v Newarku v zvezni državi Jersey v znani družini soul in gospel glasbenikov. Pevka je bila že njena mati Cissy Houston, slavni sta tudi njeni sestrični Dione in Dee Dee Warwick, legendarna Areha Franklin pa je bila njena botra. Že mlada je z materjo nastopala v klubih, v osemdesetih delala tudi kot manekenka, hkrati pa še naprej gojila svojo glasbeno kariero. Leta 1983 jo je na priporočilo kolegov slišal že omenjeni Davis, tedaj šef založbe Arista, in ji menda na mestu ponudil pogodbo.
 
Whitney Houston je postala ena največjih zvezdnic sodobne glasbe. Njen prvi album, naslovljen Whitney, je izšel leta 1985 in se po svetu prodal v 25 milijonih izvodov. Skupaj je prodala kar 170 milijonov albumov in singlov. Njen album iz filma Telesni stražar, v katerem je zaigrala s Kevinom Costnerjem, je s 44 milijoni eden najbolje prodajanih v zgodovini popularne glasbe, na njem je tudi njena največja uspešnica I Will Always Love You, sicer priredba pesmi country pevke Dolly Parton.
 
Bila je edina, ki ji je uspelo sedem zaporednih singlov spraviti na prvo mesto ameriške lestvice Billboard Hot 100. To ji je uspelo s pesmimi Saving All My Love for You, How Will I Know, Greatest Love of All, I Wanna Dance with Somebody (Who Loves Me), Didn't We Almost Have It All, So Emotional in Where Do Broken Hearts Go.