zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Otroški zdravnik in TV zvezdnik v ZDA obsojen zaradi zlorabe svoje pastorke

Deli na:
Otroški zdravnik in TV zvezdnik v ZDA obsojen zaradi zlorabe svoje pastorke

Foto: Reuters

Porota v ameriški zvezni državi Delaware je nekoč slavnega otroškega zdravnika Melvina Morsa spoznala za krivega mučenja z vodo in še pet prekrškov v zvezi z zlorabo svoje mladoletne pastorke. 60-letni pediater se je branil, da je dekletu le umival lase.

Morse je bil pred leti slaven pediater, ki je nastopal v televizijskih oddajah Oprah Winfrey in Larry King in razlagal o paranormalnih pojavih in izkušnjah otrok, ki so bili blizu smrti. Policisti so zato po aretaciji leta 2012 sumili, da je na pastorki izvajal eksperimente.

Tožilci niso šli tako daleč, so pa mu naprtili tri točke obtožnice za mučenje z vodo, od katerih je eno porota potrdila, zaradi česar mu sedaj ob izreku kazni 11. aprila grozi do deset let zapora.

Lani so aretirali tudi 41-letno soprogo Pauline Morse, ki je več let spremljala ravnanje z menda uporno hčerko, možu pa menda ni upala ustaviti, da mu ne bi uničila avtoritete. Kasneje je pričala na sodišču ter potrdila izpovedi dekleta.

Morsa so aretirali leta 2012 v Georgetownu, ko je hčerko prijel za gleženj in jo odvlekel v hišo po gramozni dovozni poti, nato pa našeškal. Žrtev je pričala, da jo je očim večkrat prisilil, da stoji ure dolgo z iztegnjenimi rokami. Zaklepal jo je v sobo in je ni pustil na stranišče, prav tako jo je včasih stradal in ali pital s hrano kot gos. Najpogosteje pa ji je v kopalnici glavo držal po vodo.