908475_154-hitra_cesta_rebrnice Svet24.si

»Dvajset let sem prevoznik, a česa takega še ...

nevihta, obala, izola Svet24.si

Na jadranski obali bo zavladala močna burja, ...

rt konj smokvica vela rogoznica Necenzurirano

Našli smo lastnika jahte, ki jo je potopil pijani...

marjan podobnik-SASO RADEJ006 Reporter.si

Podobniku so grozili z likvidacijo: »Vredni ste ...

Jaka Bijol Ekipa24.si

Ooooo Jaka Bijol ... Morda bo tale napev grmel s ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

damir krznar celje af Ekipa24.si

"Imam ogromen glavobol!" Celjani pred drugim ...

Svet

Osami bin Ladnu so se na begu rodili štirje otroci

Deli na:

Nekdanjemu vodji mednarodne teroristične mreže Osami bin Ladnu so se na begu po napadih na ZDA septembra 2001 rodili štirje otroci, med njimi dva v državnih bolnišnicah. V tem času pa je z družino živel v petih hišah, je pakistanskem preiskovalcem povedala najmlajša izmed njegovih vdov, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

Pričevanje bin Ladnove vdove, 30-letne Amal Ahmed al Sada, razkriva nove podrobnosti o življenju nekdanjega vodje Al Kaide, potem ko je konec leta 2001 zbežal iz Afganistana in vse do njegove smrti v Pakistanu, kjer so ga 2. maja 2011 v Abotabadu ubili pripadniki posebnih enot ameriške mornarice (Seal).

Al Sada, ki sama prihaja iz jemenske družine s 17 otroci, je o poroki z bin Ladnom povedala, da se je želela poročiti z mudžahedinom. Dejala je tudi, da se je družina po napadih na ZDA 11. septembra 2001 veliko selila, v Abotabadu pa so se nastanili leta 2005.

Pakistanske oblasti so Al Sado s še dvema bin Ladnovima soprogama prijele med omenjeno akcijo, v kateri je bil ubit bin Laden, trenutno pa so v pakistanskem priporu.

Trem vdovam grozi obsodba zaradi nezakonitega vstopa in nezakonitega bivanja v Pakistanu, kjer je družina bolj ali manj živela od leta 2002. Za to jim po besedah njihovega odvetnika grozi do pet let zapora.

Bin Laden naj bi imel sicer skupno šest žena, ki so mu rodile več kot 20 otrok.