Kozorogi Svet24.si

Zgodovinska vrnitev "ljubljanskih" alpskih ...

družina Svet24.si

Preverjeni načini, kako okrepiti življenjsko ...

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

martin premk ss Reporter.si

Svoboda komunizem »po nasilnosti in ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Svet

Operni ples na Dunaju s politiki in filmskimi zvezdniki

Deli na:
Operni ples na Dunaju s politiki in filmskimi zvezdniki

Na Dunaju bodo drevi žarometi usmerjeni v operni ples, ki ga bosta odprla francoski dirigent Georges Pretre in romunska sopranistka Angela Gheorghiu. Plesa se bodo med drugim udeležili generalni sekretar ZN Ban Ki Moon, nekdanji James Bond Roger Moore in avstrijski politični vrh. Med gosti bo tudi predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković.

Operni ples, ki predstavlja vrhunec dunajske plesne sezone, bo tokrat že 56. priložnost za glasbo, ples, predvsem pa druženje in nastavljanje fotografskim objektivom. Za glasbeni del bo v poslopju dunajske opere letos poskrbel 87-letni Pretre, ki je dirigentsko paličico med drugim leta 2008 in 2010 že vrtel na znamenitem novoletnem koncertu dunajskih filharmonikov.

Občinstvu bo Pretre ponudil uverturo iz Rossinijevega Seviljskega brivca, arijo Habanera iz Bizetove Carmen in skladbo "I Could Have Danced All Night" iz Loewejeve My Fair Lady - slednji dve bo odpela Gheorghiujeva. Poleg tega bodo med drugim plesalci dunajskega baleta na glasbo Johanna Straussa odplesali koreografijo Francoza Pierra Lacottea, napoveduje francoska tiskovna agencija AFP.

Pri dunajskem opernem plesu gre predvsem za družabni dogodek politične in zvezdniške smetane. Največ pozornosti vsako leto pritegne avstrijski poslovnež Richard Lugner, ki bo letos gostil nekdanjo filmsko zvezdnico Brigitte Nielsen in nekdanjega filmskega Jamesa Bonda Rogerja Moora.

Ostali gostje bodo za fotografske objektive morda kanček manj zanimivi, a ne gre spregledati, da se bo plesa udeležila tako rekoč polovica avstrijske vlade skupaj in tudi predsednik Heinz Fischer. Med drugim pa pričakujejo tudi prvega moža ZN Ban Ki Moona in švedskega zunanjega ministra Carla Bildta.

Avstrijski kancler Werner Faymann bo po napovedih avstrijske tiskovne agencije APA predvidoma gostil hrvaškega premiera Zorana Milanovića s soprogo. Dunajski župan Michael Häupl pa bo gostil nekdanjega ljubljanskega kolega, predsednika Pozitivne Slovenija Zorana Jankovića, prav tako s soprogo.

Dogodek bo v živo predvajala avstrijska televizija, na samem prizorišču pa naj bi ga spremljalo kakih 6000 ljudi. Udeležba na znamenitem plesu pa ni poceni - cena vstopnic se začenja pri 250 evrih, za ložo pa je treba odšteti tudi 18.500 evrov.