Revija Reporter
Svet

Odstranite zastavo s Che Guevaro, naj bi policist ukazal lastnikoma kubanske restavracije v Manchestru

Reporter

3. jan. 2019 6:00

Deli na:

CHE GUEVARA

Wikipedia

Lastnika kubanske restavracije El Cuba Libre v Manchestru se pritožujeta, da sta žrtvi politične cenzure, potem ko naj bi policist od njiju zahteval, da odstranita zastavo s podobo Che Guevare.

Restavracija je v lasti Britanca Geoffa Oliverja in njegove kubanske žene Marie, par pa vztraja, da zastave ne misli odstraniti. »Policija nama ne more ukazati, kakšne okrase lahko imava v svojem lokalu,« pravi Geoff.

Policija v Manchestru naj bi prejela pritožbo zaradi zastave z Guevaro, čigar romantični imidž revolucionarja in borca za pravice zatiranih je umazan z zločini, ki so jih zagrešili on sam in režim, ki mu je na Kubi pomagal na oblast.

VEČ O CHE GUEVARI NA TEJ POVEZAVI

Oliverjeva Che Guevaro branita kot ikono, ki zaradi tega, ker je že 50 let mrtva, ne more nikomur škodovati. Ne razumeva, kako lahko njegova podoba koga žali, pravita lastnika restavracije.

Britanski časnik Daily Mail, ki poroča o zgodbi, se sklicuje na svoj vir, ki trdi, da je policist zakonca le obvestil o pritožbi, ni pa od njiju zahteval, da umakneta zastavo.