Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Obtožen bosanski par, ki je v ujetništvu zadrževal in trpinčil mlado Nemko

Deli na:
Obtožen bosanski par, ki je v ujetništvu zadrževal in trpinčil mlado Nemko

Foto: Reuters

Proti paru, ki je več kot šest let v vasi pri Tuzli zadrževal v ujetništvu danes 19-letno Nemko Bettino Siegner, so vložili obtožnico. Milenko in Slavojka Marinković sta obtožena "krutega nezakonitega zadrževanja v ujetništvu", je francoski tiskovni agenciji AFP povedal tiskovni predstavnik tožilstva BiH Admir Arnautović.

Obtožena sta tudi nečloveškega ravnanja, da sta ji povzročila telesne poškodbe in jo stradala ter silila v težko fizično delo. Dekletu tudi nista dovolila stikov z drugimi in ni smela hoditi v šolo, je še dodal.

Paru grozi kazen od dveh do osem let zapora.

Bettino je po obvestilu soseda policija osvobodila sredi maja v vasi Karavlasi, kjer jo je par zadrževal v ujetništvu od leta 2005. Od takrat je dekle v varni hiši.

Takrat 12-letno Bettino je njena mama Christine Siegner leta 2005 prepustila v varstvo paru Marinković, ki ga je spoznala v Nemčiji, ko sta se tja zatekla med vojno v BiH. Po podatkih tožilstva jo je mama občasno obiskovala.

Njeno mamo trenutno obravnavajo kot pričo v primeru, a so ji odvzeli osebne dokumente, tako da ne more zapustiti BiH. Arnautović je ob tem dodal, da nekatere stvari še preverjajo in da obstaja možnost, da bodo tudi proti njej vložili obtožnico.

Ko je policija Bettino našla v gozdu blizu hiše, je imela po telesu več poškodb, starih in novih. Kot je še povedal Arnautović, je sedaj veliko bolje in je na dobri poti psihičnega in fizičnega okrevanja, čeprav trpi zaradi posttravmatskega stresa.

Po navedbah lokalnih medijev naj bi se Bettina želela vrniti v Nemčijo, kjer živi njen oče Alfred Siegner. Kot ključna priča pa mora ostati v BiH do konca procesa, so še povedali na tožilstvu BiH.